ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

"Σοκ : ομολόγησε ο πιλότος", ""Εγώ τη σκότωσα" Φρίκη από την ομολογία του πιλότου", "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΟΚ : Ομολόγησε ο πιλότος" και άλλοι αντίστιχοι τίτλοι άρθρων πνίγουν το διαδίκτυο εδώ και δύο μέρες, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να "κάνουν πάρτυ".

Ωστόσο, το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά με τη δολοφονημένη 20χρονη Καρολάιν, δεν είναι το θέμα του κειμένου αυτού. Σε σχέση με αυτό το μόνο που θα πούμε, είναι να βρει η ψυχή της το φως από το σκοτάδι που την έστειλε ο 32χρονος δολοφόνος σύζυγός της.
Οτιδήποτε άλλο, έχει ήδη κορεστεί από 100άδες site και από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Και ακριβώς αυτό είναι και το θέμα του παρόντος κειμένου. Ο "κανιβαλισμός" των ΜΜΕ. Ένα φαινόμενο που παρατηρείται εντελώς τυχαία όταν θέλουν να καλύψουν κάτι άλλο πολύ σημαντικό ως γεγονός, που συνήθως είναι ζωτικής σημασίας ενός ολόκληρου λαού, έθνους, της ίδιας της ανθρωπότητας. (Βόλεψε ιδιαίτερα στην παρούσα, για την "κάλυψη" του εργασιακού.)
Ή όταν ένα θέμα "πουλάει". Και πώς θα μπορούσε να μην πουλάει η είδηση της δολοφονίας μιας 20χρονης, με έναν αυτόπτη μάρτυρα, του οποίου εξαρχής καταρρίπτονται όλες οι λεπτομέρειες καταθέσεων που έδωσε;
Και πώς θα μπορούσε να μην πουλάει, όταν ο δολοφόνος έπαιξε ένα θέατρο 37 ημερών όντας πολύ - μα - πολύ κακός ηθοποιός.

Ας δούμε όμως πώς εξελίχθηκε το φαινόμενο του "κανιβαλισμού" των ΜΜΕ. Οι τίτλοι των άρθρων την 11η Μαΐου ξεκίνησαν κάπως έτσι.... "Άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ληστές δολοφόνησαν 20χρονη μπροστά στο 11 μηνών μωρό της - Δεμένος ο σύζυγος", "Έγκλημα-Γλυκά Νερά: «Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια στη χώρα μας»","Γλυκά Νερά: Η στιγμή που αστυνομία και ΕΚΑΒ σπεύδουν στο σπίτι όπου έγινε το άγριο έγκλημα" και τουλάχιστον 5 - 10 ακόμη ανάλογοι τίτλοι.
Στην πορεία των 37 ημερών και στο όνομα της "ενημέρωσης του κοινού", ο "βαμπιρισμός" του θέματος πήρε μεγάλη έκταση τόσο σε επίπεδο έντυπου και διαδικτυακού τύπου, όσο και των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.
Ο δολοφόνος, εντέχνως προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη σε αλλοδαπούς και φυσικά τα μέσα οργιάσαν, με τον κο Μπαλάσκα, γνωστό συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. να καταδεικνύει την αγριότητα της φύσης του εγκλήματος, προάγοντας την αντίληψη ότι πρόκειται σίγουρα για "κακούς" αλλοδαπούς, με τακτικές καθημερινές δηλώσεις σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, δημιουργώντας έτσι και έναν ακόμη εμφύλιο ανάμεσα σε πολίτες, με τους μεν να δηλώνουν ότι "δε μπορούσε Έλληνας να κάνει τέτοιο έγκλημα" και τους δε να απαντούν με τον γνωστό κλασικό τρόπο του "είστε φασίστες και ρατσιστές". Θα ήταν ακραία περίεργη η ηδονή που πήραν οι "αντιφασίστες - αντιρατσιστές" με το γεγονός ότι ο δολοφόνος είναι ο Ελλαδίτης νάρκισσος πιλότος - "σύζυγος", αν δε γνωρίζαμε το φανατικό μίσος που τρέφουν σε οτιδήποτε ελληνικό και ακραία περίεργο το σοκ και η έκπληξη των "υπέρ - πατριωτών", αν δεν γνωρίζαμε την τακτική του "ήταν καλό παιδί, δεν είχε δώσει δικαιώματα στη γειτονιά".

(Εδώ να σημειώσουμε ότι το να είσαι Έλλην άνθρωπος, έλλογο ον με αξίες και αρχές, δεν έχει καμία σχέση με το τοπικιστικό στοιχείο καταγωγής, αλλά αφορά όλους τους πραγματικούς ανθρώπους απανταχού της Γαίας, οπότε εγκληματίας μπορεί να είναι και ένας Ελλαδίτης και ένας Μπαγκλαντεσιανός και ένας Αμερικανός και ούτω καθεξής.)
Στις 13 Μαΐου, δύο μέρες δηλαδή μετά το φρικτό έγκλημα, ο "κανιβαλισμός" συνέχισε με το ένα άρθρο να διαδέχεται το άλλο, με διαφορετικούς τίτλους αλλά κοινό περιεχόμενο και μάλιστα όχι κατ' ανάγκη από διαφορετικά site. Όσο δε για τα τηλεοπτικά κανάλια, συνέχιζαν την παλιά τους τέχνη κόσκινο, αναλύοντας διαρκώς τα ίδια και τα ίδια, με καλεσμένους εμπειρογνώμονες και μη, ώστε και να καλυφθεί ο τηλεοπτικός χρόνος, αλλά και να επηρεαστεί η κοινή γνώμη από τις τότε ισχύουσες θέσεις.

Για να μην "βαμπιρίσουμε" κι εμείς το θέμα και καθώς η υπόθεση είναι πλήρως γνωστή μετά και την κατάθεση του δολοφόνου ας εστιάσουμε λίγο στην ημέρα της "βίαιης" σύλληψής του, που αρχικώς δηλώθηκε ως επιτακτική κατάθεση του μόνου αυτόπτη μάρτυρα στα "νέα στοιχεία που προέκυψαν".
Φυσικά δεν ήθελε ιδιαίτερη σκέψη να καταλάβει κανείς πως επρόκειτο για σύλληψη. Παρόλα αυτά μέχρι και την επίσημη ανακοίνωση ότι έχει πραγματοποιηθεί σύλληψη και όχι πρόσκληση μάρτυρα, τα μέσα διαφήμισαν το γεγονός ως έκτακτη εξέλιξη και καθώς η εξέλιξη ήταν ταχεία ως προς τη γνώση ότι αφορά σύλληψη και όχι κατάθεση, γρήγορα ξεκίνησαν και οι συμπληρώσεις στα ήδη αναρτημένα άρθρα, αλλά και η "βροχή" νέων άρθρων από δεκάδες site.
Με "κομμένη την ανάσα" παρακολουθούσε το πανελλήνιο τις εξελίξεις, δεχόμενο τις καταιγιστικές πληροφορίες ως και τη στιγμή της ομολογίας του δολοφόνου μετά από 7 ώρες εξέτασής του.
Θα ήθελε να πιστέψει κανείς ότι το δράμα θα έληγε εκεί, ωστόσο η γνωστή τακτική των ΜΜΕ, αυτή δηλαδή που αναλύουμε, οργιάζει παντοιοτρόπως.
Έπειτα από την κατάθεση του δολοφόνου, ξεκίνησε το γνωστό πανηγυράκι, που προφανώς και αποδεδειγμένα ξεφεύγει από την κατηγορία της ενημέρωσης και εντάσσεται στην αγαπημένη ασχολία πληθώρας κόσμου, του κουτσομπολιού.
Ο κύριος Μπαλάσκας, συνεχίζει σταθερά να εμφανίζεται από κανάλι σε κανάλι, προφανώς ανακαλώντας τα όσα καιρό έλεγε για αλλοδαπούς εγκληματίες, αφήνοντας υπόνοιες ότι έπρεπε να σχηματίσει εντυπώσεις ώστε ο δολοφόνος να πιστεύει ότι εστιάζουν στις καταθέσεις του και δηλώνοντας πως σε πολύ λίγες μέρες η αστυνομία είχε ήδη καταλήξει στο πόρισμα ότι ο δολοφόνος ήταν ο "σύζυγος".
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ευθείς εξαρχής της ομολογίας, υπέρ - κορεστήκαν και η "μαγεία" της δημοσιογραφίας ξεκίνησε με ειδικούς να αναλύουν τη φύση του εγκλήματος και το προφιλ του δολοφόνου, τη συγκινητική στιγμή με τον αστυνομικό που πήρε το μωρό στα χέρια και γιατί το έπραξε αυτό, την υπόθεση της "ψυχολόγου" και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά....

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που να μην αναγνωρίζει αυτή την τακτική που χαρακτηρίζει ως επί των πλείστων, τα ΜΜΕ;
Θα έπρεπε να υπάρχουν ηθικοί φραγμοί ως προς τα στοιχεία και τις υποθέσεις που επιλέγουν να αναδεικνύουν;
Θα έπρεπε να χρεώνονται την ανησυχία λαού, την κατηγορία ψευδών ειδήσεων και την επιρροή της κοινής γνώμης, ως προς τις πληροφορίες που παρέχουν για τη δήθεν "ενημέρωση" των πολιτών;

Θα τους "κόψουν" τα Ελληνικά Hoaxes ως ψευδείς πληροφοριοδότες;

Εν κατακλείδι, αναδεικνύουμε αυτή την πάγια τακτική των ΜΜΕ σε σχεδόν εγκληματική ενέργεια, ενώ σίγουρα θεωρείται εγκληματική ενέργεια η αποσιωποίηση τους σε ζωτικές για τον πολίτη πληροφορίες σε θέματα που τον αφορούν άμεσα. Δεν είναι τυχαίο που τα ΜΜΕ, λέγονται "4η εξουσία". Όπως και οι δυνάστες μας, είναι εκτός της ουσίας.




ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΑΠΟΦΑΣΗ!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ".
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ.
ΛΕΙΠΕΙΣ ΕΣΥ!

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια