ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ; Ή ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ;

 


Ήρθε η ώρα να πιάσουμε την "4η εξουσία" ή με την καθημερινή χρήση της φράσης "Μέσα Μαζικής Εξ...νημέρωσης". Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι αναφέρεται ως "εξουσία";

Για να τα λέμε με το όνομά τους, ετυμολογικά η λέξη εξουσία, προέρχεται από το απρόσωπο ρήμα ἔξεστι και συγκεκριμένα τη μετοχή εξόν, με συνθετικό το ουσιαστικό οὐσία. Φυσικά το wikipedia (στο οποίο μπορεί να γράψει ο καθένας ό,τι θέλει) αποδίδει ως ορισμούς τα κάτωθι :

  • η δυνατότητα, με βάση νόμο, παράδοση κλπ, που έχει κάποιος να επιβάλλει τη θέλησή του σε άλλους.
  • η δυνατότητα που έχει ένα κράτος να ελέγχει ή να υπαγορεύει τις ενέργειες του λαού του. 
Ωστόσο, η ετυμολογική ερμηνεία της μετοχής εξόν που δίνει ο φιλόλογος κύριος Αποστόλης Ζυμβραγάκης, προερχόμενη και πάλι εκ του απρόσωπου ρήματος ἔξεστι, είναι το επίρρημα εκτός.

Αυτό που αναγνωρίζουμε με βάση τα γεγονότα, είναι ότι η ερμηνεία του κου Ζυμβραγάκη, αποδεικνύεται ως ορθή. Ήτοι η εξουσία, σημαίνει εκτός της ουσίας, όπου ουσία κατά τον Αριστοτέλη, είναι η κατηγορία που καθορίζει την ύπαρξη ενός πράγματος και δεν εξαρτάται από τυχαία, απρόβλεπτα γεγονότα.

Δε θα χρειαστεί να αναφερθούμε σε πολλά άρθρα, ειδήσεις και εκπομπές μέσων μαζικής εξ...νημέρωσης, καθώς είναι βέβαιο ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν - τουλάχιστον - ένα παράδειγμα στο μυαλό τους.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το κέντρο ερευνών Pew Research Center από πολίτες 38 χωρών, η χώρα μας "απολαμβάνει" την 1η θέση ως προς την αναξιοπιστία των μέσων μαζικής εξ...νημέρωσης. Αυτό, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς παρατηρείται το φαινόμενο της παραπληροφόρησης ακόμη και από τους ίδιους τους τίτλους των άρθρων ή ειδήσεων.
Μια πρόταση που καμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και η οποία σίγουρα δεν επαληθεύεται από το κείμενο ή είδηση που το συνοδεύει.
Το εξωπραγματικό αυτό φαινόμενο, ξεπερνά ως και τη δράση του Joseph Goebbels και είναι σχεδόν δεδομένο ότι τα μ.μ.ε. δεν εξυπηρετούν την ανάδειξη της αλήθειας, αλλά τις υποδείξεις κομματικών γραμμών από τις οποίες χρηματοδοτούνται.
Απόδειξη για αυτό είναι και το πρόσφατο παράδειγμα του τελευταίου ενάμιση έτους, όπου με πρόσχημα την πανδημία και με χρηματοδότηση εξωφρενικών ποσών προς τα μ.μ.ε. από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η παραπληροφόρηση είναι καθημερινό φαινόμενο και επιβεβαιώνεται ακόμη και με ψευδείς ισχυρισμούς του ίδιου του φερόμενου πρωθυπουργού.

Είναι αναγκαίο και δίκαιο να σημειώσουμε πως η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση τα τελευταία 8 - 9 χρόνια, προς τους Έλληνες πολίτες, αφορά στο όνομα του κυρίου Αρτέμη Σώρρα και του παγκόσμιου ανθρωποκεντρικού οργανισμού, αλλά και εθνικού πολιτικού φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις".

Μετά από 3 δίκες (εκ των οποίων η τελευταία απόφαση 5077/2019, δεν έχει τελεσιδικήσει ως προς την ενοχή της πρόσθετης κατηγορίας της απόπειρας απάτης, η οποία δεν εκδικάστηκε), έχει αποδειχθεί περίτρανα πως όλα όσα λέγονται από τα μ.μ.ε όσον αφορά τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στον κύριο Σώρρα, είναι ψεύδη με σκοπό την χειραγώγηση των αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών των εν λόγω μέσων και την αποτροπή τους από τον ιερό αγώνα και στόχο και σκοπό της απελευθέρωσης των Έλλην ανθρώπων απανταχού της Γαίας. Ένα παράδειγμα παραπληροφόρησης σε σχέση με το θέμα, είναι και η ειδησεογραφική κάλυψη της τελευταίας δίκης, όπου αντί να εστιαστεί στην αθωότητα του κυρίου Σώρρα από 8 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ κατηγορίες, εστίασαν στην "ενοχή" της επιπρόσθετης κατηγορίας, η οποία όπως προείπαμε, δεν εκδικάστηκε, αλλά αποδόθηκε από την εισαγγελία με πρόσχημα την κατά συνείδησή της, απόπειρας απάτης λόγω του χαμηλού επιτοκίου του δανείου των 600.000.000.000 δολ. που έχει καταθέσει στο όνομα της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας, ποσό το οποίο βλέπουμε επί σειρά ετών να βρίσκεται στους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Έχουμε δει επίσης την αποσιωποίηση της απόφασης 107376/15.11.2017 η οποία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο κύριος Σώρρας, είναι αθώος της κατηγορίας διασποράς ψευδών ειδήσεων, γεγονός που αποδεικνύει κατ' επέκτασιν τόσο την ύπαρξη των 600 δις δολ., την ύπαρξη των καταπιστευματικών λογαριασμών με υπογραφές το 2007 των Παπούλια, Βασιλάκη και Αλογοσκούφη (λογαριασμοί και υπογραφές οι οποίες κοσμούν τις βιτρίνες των γραφείων του οργανισμού "Ελλήνων Συνέλευση", όπου καθημερινά ανοίγουν και άλλα τα οποία έχουν τα προαναφερθέντα στοιχεία αναρτημένα και με κατατεθειμένο - στα κατά τόπους πρωτοδικεία - το καταστατικό της εταιρίας , στο οποίο δηλώνεται και η διαμόρφωση των γραφείων), αλλά και τις ελεγμένες από τη Γ' ΔΟΥ Πατρών και επιβεβαιωμένες από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών με απόφαση 6341/2012, μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.

Είδαμε την παραπληροφόρηση από τον γνωστό δημοσιογράφο Ευαγγελάτο (αλλά και άλλους "καλοθελητές" δημιογράφους), ο οποίος ισχυριζόταν το 2017 ότι 400 πολίτες στο Βόλο, έχασαν τα σπίτια τους λόγω (λέει....) της κατάθεσης των εντολών αποπληρωμής μέσω εξώδικης διαδικασίας. Το οποίο ήταν απολύτως ψευδές από την ίδια του τη φύση, καθώς δεν είναι δυνατό 400 άνθρωποι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να έχασαν τις περιουσίες τους, όπως επίσης δεν είχαν κατατεθεί εκείνο το διάστημα 400 εντολές αποπληρωμής στον Βόλο.
Άλλωστε ο Ευαγγελάτος, έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι τα θέματα της δημοσιογραφίας τους, τα σέρβιραν (και είναι βέβαιο ότι συνεχίζουν ) τα υπουργεία.
Υπάρχουν δικαστικές νίκες για τα μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις" που έχουν καταθέσει την εντολή αποπληρωμής εξωδίκως και για του λόγου το αληθές, πλέον πρόσφατο παράδειγμα, νίκη του υποψηφίου βουλευτή με την "Ελλήνων Συνέλευσις" στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών, κυρίου Γεράσιμου Μανέτα.

Φυσικά πρέπει να αποτίσουμε "φόρο τιμής" για την παραπληροφόρηση από τους γνωστούς "σερίφηδες" του ελληνικού διαδικτύου, ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES, τον υποτιθέμενο οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων.
Έναν "οργανισμό" ο οποίος ως επί των πλείστων βγάζει ψευδή ή μερικώς ψευδή, την πλειοψηφία άρθρων που συνήθως δεν ακολουθεί τις κυβερνητικές γραμμές, φιμώνει κάθε "φωνή" που είναι αντίπαλο δέος στην παραπληροφόρηση και με παραπλανητικές μεθόδους καθοδηγεί τους αναγνώστες σε σωρεία θεμάτων.
Ωστόσο, "ευτυχώς", ακόμη και κυβερνητικά στελέχη (συνεντεύξεις των οποίων "περιέργως" έχουν εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, αλλά δεν μπορείς να ξε - ακούσεις, εφόσον τις άκουσες πριν τις διαγράψουν) έχουν μιλήσει για τον εν λόγω "οργανισμό" και την αξιοπιστία του.
Δίκαιον είναι να αναφέρουμε ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η ερευνητική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου, κατέθεσαν αγωγή κατά του "οργανισμού" αυτού. Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά "Τελικά, χάρη σε εισαγγελική παραγγελία, έγινε δυνατή η διασταύρωση των στοιχείων αυτών με δημόσια αρχή και αποκαλύφθηκε η αλήθεια που ήταν διαφορετική από αυτά που δηλώθηκαν στο καταστατικό της εταιρείας, γεγονός που εγείρει υποψίες ακόμη και για... σκόπιμη απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων!" και εφόσον "αποκαλύφθηκε η αλήθεια" για τη δήλωση των στοιχείων των εμπλεκόμενων με τον "οργανισμό" αυτόν που δε συνάδουν με το καταστατικό, δεν είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει δολιότητα για απόκρυψη της αλήθειας σε πληθώρα θεμάτων.

Παρότι υπάρχει ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, είναι ορατό και κατανοητό από την ανάγνωσή του, ότι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ δημοσιογράφοι στην Ελλάδα τον ακολουθούν και είναι δεδομένο και ηλίου φαεινότερον ότι κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λοιπές κομματικές γραμμές επηρεάζουν και παρεμβαίνουν στο δημοσιογραφικό έργο ανάδειξης της αλήθειας.

Η δημοσιογραφία, είναι ένα λειτούργημα το οποίο θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια με στόχο την αληθή και πραγματική πληροφόρηση του κοινού, κάτι το οποίο καθημερινώς αποδεικνύεται ότι δεν εφαρμόζεται στα ελληνικά μ.μ.ε.

Η "Ελλήνων Συνέλευσις" ως οργανισμός που από τις μεγαλύτερες "μάχες" που δίνει είναι για την ανάδειξη της αλήθειας και της ελευθερίας του λόγου και αυτή τη στιγμή μετρά τουλάχιστον 200 blogs από τους τοπικούς οργανισμούς της, με σκοπό την πληροφόρηση του κοινού με δεδομένα και πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία. 
Ωστόσο, γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με δόλιο τρόπο, αποκρύπτει τα άρθρα που οι ενεργοί πολίτες μοιράζονται ώστε η αλήθεια και η αποτύπωση της πραγματικότητας να φτάσει σε κάθε Έλληνα πολίτη, με ισχυρισμό ότι πρόκειται για spam (επαναλαμβανόμενη κοινοποίηση άρθρων) και παραβίαση των όρων του, προτού καν κοινοποιηθούν ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι χρήστες της πλατφόρμας αυτής.

Μια από τις άμεσες κινήσεις της "Ελλήνων Συνέλευσις" όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, είναι ο έλεγχος όλων των ενημερωτικών μέσων και κατά πόσο ήταν αληθείς οι πληροφορίες, τα άρθρα και οι εκπομπές (ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές) των μ.μ.ε. καθώς και οι θέσεις των δημοσιογράφων και εν κατακλείδι, πόσο όλα αυτά εμπίπτουν στις αρχές δεοντολογίας της δημοσιογραφίας.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ. ΜΠΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ, ΖΗΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΕΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ.
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! 

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια