ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μοντέρνος κανιβαλισμός.

 

Όταν ακούμε τη λέξη "κανιβαλισμός", ο νους μας αυτόματα πάει σε κάποιες φυλές όπως οι Ζουλού, οι Νιάμ - Νιάμ (τυχαίο;), οι Μπαντού. Ή κάποιες δεκαετίες τώρα, στους επιζώντες του δυστυχήματος αεροσκάφους στις Άνδεις το 1972 και στον συγγραφικό και κινηματογραφικό χαρακτήρα "Χάνιμπαλ Λέκτερ".



 
Στην κυριολεξία της η λέξη κανιβαλισμός που είναι δανεισμένη στην ελληνική από την αγγλική λέξη cannibalism (η οποία συναντάται για πρώτη φορά από το 1883), αναφέρεται στην επίθεση ενός ζωντανού οργανισμού προς τους όμοιούς του και η κατασπάραξή των. Η ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται για αυτή τη συμπεριφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο, είναι η ανθρωποφαγία.
Όμως πέραν της κυριολεκτικής έννοιας της λέξης "κανιβαλισμός" που τουλάχιστον στις "πολιτισμένες" κοινωνίες δεν υφίσταται στην καθημερινότητα, οι ίδιες αυτές "πολιτισμένες" κοινωνίες αναλώνονται καθημερινά στη μεταφορική του έννοια.
Στην "ανθρωποφαγία" δηλαδή, ανθρώπου προς άνθρωπο σε επίπεδο νοητικό, ιδεολογικό, δογματικό, ταξικό, φυλετικό.

Ποιός από όλους μας δεν έχει ακούσει ή και ακόμα δεν έχει συμπεριφερθεί έστω και μια φορά στη ζωή του κατ' αυτόν τον τρόπο;
Παραδείγματα υπάρχουν παντού γύρω μας. "Μην τον εμπιστεύεσαι αυτόν, είναι Αλβανός", "Μη κάνεις παρέα με αυτήν, είναι *χαλαρής ηθικής*" (είναι γνωστές οι λέξεις που χρησιμοποιούνται και απρεπές να αναφερθούν στο κείμενο), "Μην κάνεις σχέση με αυτόν, είναι φτωχός", "Τι να περιμένεις από αυτόν; Είναι μουσουλμάνος", "Σπάσε τον στο ξύλο, είναι φασίστας", "Θέλει ένα χέρι ξύλο, είναι αναρχοάπλυτος" ή το τελευταίο και "αγαπημένο" που συναντάμε τα μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις" σε - "ευτυχώς" - λίγες αναφορές από συνανθρώπους μας "Τι να μιλήσω μαζί σου; Οπαδός του Σώρρα είσαι".
Και αυτά, είναι κάποια ενδεικτικά παραδείγματα.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και το συγκεκριμένο θέμα και να πιάσουμε τον κάθε ένα μεταφορικό τρόπο "ανθρωποφαγίας" και να δούμε τελικά - όχι πώς και ποιοι τον εγκαθίδρυσαν, αλλά τι όφελος και νόημα ύπαρξης έχει αυτό το φαινόμενο στην κοινωνία μας.



Ας ξεκινήσουμε με τη φυλετική "ανθρωποφαγία". Είναι βέβαιο ότι οι λαοί ανά τον κόσμο φέρουν κοινά χαρακτηριστικά σε προσωπικότητα λόγω κουλτούρας, παιδείας και εθίμων της τοπικής τους κοινωνίας. Ωστόσο, φυσικά και δεν ισχύει ότι ένας άνθρωπος είναι μόνο η τοπική του κουλτούρα. Ένας άνθρωπος από όπου και αν προέρχεται και μέσω των βιωματικών εμπειριών του, μπορεί να είναι η εξαίρεση ή ο κανόνας της συμπεριφοράς της φυλής του.
Άλλωστε, τον Έλλην άνθρωπο από όπου και αν αυτός προέρχεται, τον διέπουν από τη φύση του αξίες και αρχές. Είναι αφενός ελεύθερη βούλησή του το να τις εγκαθιδρύσει μέσα του και να τις προάγει στον βίο του τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κοινωνικό σύνολο. Αφετέρου, το παγκόσμιο καθεστώς, αιώνες τώρα, φροντίζει για την πλήρη κατάπτωση των αξιών και των αρχών, δηλητηριάζοντας τους ανθρώπους με αμέτρητους τρόπους για να "δολοφονήσουν" οτιδήποτε κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο.




Ας περάσουμε στην κουτσομπολίστικη "ανθρωποφαγία". Κάποια στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, δημιουργήθηκε η ανάγκη της κοινωνικής κριτικής. Αυτό δε θα ήταν απαραίτητα κακό, αν αυτή τη χρησιμοποιούσαμε με τον κάλλιστο τρόπο ώστε να βοηθάμε στην ανέλιξη των συνανθρώπων μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο, η κοινωνική κριτική που ασκείται στις μέρες μας, προβάλλει την πλασματική ανάγκη να νιώσουμε ανώτεροι από τον συνάνθρωπό μας, να τον εκμηδενίσουμε ως ύπαρξη και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την απομόνωσή του από τον μικρόκοσμό μας.



Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την σεξιστική "ανθρωποφαγία". Μάλλον δε χρειάζεται να αναφέρουμε περισσότερα...


                                 (Συγχωρείστε μας το χιούμορ, ήταν εκπληκτική η φωτογραφία.)

Έπειτα έχουμε την ταξική "ανθρωποφαγία". Καθώς οι πιο εύρωστοι οικονομικά, χαίρουν και περισσότερων πλασματικών - καπιταλιστικών προνομίων, θεώρησαν για άγνωστο λόγο, ότι είναι ανώτεροι ως άνθρωποι, αρνούνται να συμπορεύονται και να δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις με κατώτερους ταξικά ανθρώπους.



Σειρά έχει η δογματική "ανθρωποφαγία". "Ο Θεός μου είναι καλλίτερος από το δικό σου", "Αν δεν είσαι χριστιανός ορθόδοξος είσαι άπιστος" (το συγκεκριμένο εφάπτεται σε όλα τα δόγματα και ας πιστεύουν όλοι).
Η δημιουργημένη ανάγκη της πίστης σε έναν Θεό, όποιος και αν είναι αυτός, αντί να ενισχύσει τα ανθρώπινα στοιχεία μας (δηλαδή τις αξίες και τις αρχές) ώστε να φτάσουμε οι ίδιοι στη θέωση, πολεμάμε με χυδαίους τρόπους τους συνανθρώπους μας, θεωρώντας τους κατώτερους και αμαρτωλούς  που έχουν διαφορετικό δόγμα ή είναι αδογμάστιστοι ή αγνωστικιστές ή άθεοι.



Και ήρθε η ώρα για το "αγαπημένο" μου είδος "ανθρωποφαγίας". Η ιδεολογική.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που μας διαχωρίζουν και λόγω του συνδυασμού όλων αυτών των ειδών "ανθρωποφαγίας", έγιναν κοινωνικοί πόλεμοι με δισεκατομμύρια θύματα, οι οποίοι δημιούργησαν διάφορες ιδεολογίες, αντί με τη λήξη τους να φέρουν σε ένωση τους ανθρώπους. 



Δίκαιο είναι πριν ολοκληρώσουμε με το θέμα, να αναφέρουμε την πρωτόγνωρη "ανθρωποφαγία" από το καθεστώς προς τον Αρτέμη Σώρρα.
Έναν άνθρωπο που τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια, μόνο στόχο και σκοπό έχει την ένωση των Έλλην ανθρώπων απανταχού της Γαίας για την τελική απελευθέρωσή μας από τους παγκόσμιους δυνάστες.
Έναν άνθρωπο που ως τώρα έχει 3 αθωωτικές αποφάσεις για τις ίδιες κακουργηματικές κατηγορίες, αλλά συνεχίζουν να βάλλονται εναντίον του.
Τα μέσα μαζικής εξ...νημέρωσης, ακολούθησαν τις διαταγές που σέρβιραν τα "υπουργεία", ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.
Και δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, άνθρωποι που δεν έχουν ερευνήσει το παραμικρό, δεν έχουν ενημέρωση για όλο το τεράστιο έργο αυτού του ανθρώπου, κάνουν την άγνοιά τους όπλο απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό, χωρίς καν να τον γνωρίζουν.
Πέρασε η καραμέλα του "απατεώνα" και τη γλείφουν τακτικά οι "η τηλεόραση λέει ψέματα, εκτός από όταν λέει για τον Σώρρα".
Εδώ βέβαια τίθεται και το εξής ερώτημα. Όταν ένα δικαστήριο δικάζει κάποιον για την κατηγορία της απάτης και τον αθωώνει, αλλά έχει εντολές άνωθεν να ξανά δικάσει και ξανά - αθωώνει και ξανά - δικάζει για να ξανά - αθωώσει, ποιος είναι ο απατεώνας τελικά;
Αυτός που κάθεται και δικάζεται 3 φορές (τουλάχιστον) για τις ίδιες κακουργηματικές κατηγορίες και αθωώνεται; Ή το σύστημα που τον δικάζει 3 φορές, τον αθωώνει και ψάχνει καινούριους τρόπους να τον ξανά - δικάσει για να τον βγάλει απατεώνα, αλλά δεν έχει αποδείξεις για να το κάνει;
Ο "ανθρωποφαγικός" χαρακτήρας των ΜΜΕ, στην περίπτωση του κυρίου Σώρρα, είναι τόσο χυδαίος που στην 3η μεγάλη δίκη που έγινε το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2019, ενώ αθωώθηκε για τις 8 κακουργηματικές κατηγορίες για τις οποίες δικάστηκε, δεν δώσανε την παραμικρή βάση σε αυτό, αντ' αυτού υπέρ - διαφήμισαν την "ενοχή" του στην κατηγορία που εισήχθη από την εισαγγελία τελευταία στιγμή και η οποία δεν εκδικάστηκε καν. Για την "τιμή των όπλων", να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο δικαστήριο είναι στη διαδικασία της έφεσης.
Φρόντισαν λοιπόν, να δηλητηριάσουν τα μυαλά των ανθρώπων για τον κύριο Σώρρα, με τη γνωστή μέθοδο της "ανθρωποφαγίας" και δυστυχώς πολλοί, ακόμα κανιβαλίζουν.
Φυσικά, η "ανθρωποφαγία" κατά του κυρίου Σώρρα, επεκτάθηκε και στα μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις".
Και αντί οι συμπολίτες μας να μπαίνουν σε διαδικασία συζήτησης και μέσω διαλόγου να κρίνουν με τι συμφωνούν και τι διαφωνούν και στο εν κατακλείδι, όλοι μαζί ενωμένοι να καταλήξουμε σε ένα κοινό σχέδιο, να επανορθώσουμε τα κακώς κείμενα που καταστρέφουν τη ζωή όλων μας και μας γενοκτονούν, στρέφονται ευθύς εξ' αρχής κατά των "οπαδών του απατεώνα".


Σε μια κοινωνία στην οποία απενεργοποιήθηκαν οι έμφυτες αξίες και αρχές που διέπουν τον άνθρωπο, η "ανθρωποφαγία" σε όλες της τις εκφάνσεις, μοιάζει "λογικό" επόμενο.
Πόσο λογικό όμως είναι ως σύνολο να έχουμε κοινούς εχθρούς, αλλά να στρεφόμαστε ο ένας κατά του άλλου την ώρα που έχουμε κοινά συμφέροντα.
Ποιος δε θέλει ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ; Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α! Ποιος δε θέλει ισότητα; Αξιοκρατία; ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

Είναι δίκαιος ο καιρός για να αφήσουμε ό,τι μας διαχωρίζει, στο παρελθόν όπου του ανήκει. Είναι η ώρα να σταματήσουμε την "ανθρωποφαγία", να συνενωθούμε και να επιτεθούμε στον πραγματικό ΕΧΘΡΟ (όχι αντίπαλο). 

Δοκιμάσαμε κάθε άλλο τρόπο και ιστορικά μας έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν λύσεις, αλλά προβλήματα. Προβλήματα που σκοτώνουν την ανθρωπότητα απανταχού της Γαίας, καθημερινά.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΚΑΙ ΕΛΑ ΚΙ Ε.ΣΥ. ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
ΑΣΕ ΤΗΝ "ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ" ΣΤΑ ΚΤΗΝΗ.

"ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ, Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ." Αρτέμης Σώρρας




Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια