ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Χαμογελάστε. Είναι απελευθερωτικό.

Υπάρχει ελπίδα και αποδεικνύεται. Ας περάσουμε και στην πράξη, ξανά, μόλις σε λίγες μέρες.

Μια ζωγραφιά παιδιού, έγινε viral στο διαδίκτυο και χάρισε και πάλι μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, χαμόγελα και ελπίδα για το αύριο.

Το μέλλον ενός τόπου, είναι τα παιδιά του. Ό,τι αγώνα κάνει ο καθένας για τον βίο του, το κάνει στην πραγματικότητα για να δώσει κληρονομιά στα παιδιά του, ώστε εκείνα με τη σειρά τους να δώσουν στα δικά τους και ούτω καθεξής.

Και πώς μπορείς να μην ελπίζεις, όταν βλέπεις τις παιδικές ψυχές να δίνουν τις πιο ευρηματικές, λογικές λύσεις.
Βλέπεις, ένα παιδί δεν καταλαβαίνει τους πολέμους. Ή μάλλον δεν γνωρίζει τι θα πει "πολεμικά παιχνίδια για πολιτικά συμφέροντα". Δεν κατανοεί γιατί άνθρωπος πολεμά άνθρωπο.
Και ίσως αν σκεφτόμασταν σαν παιδιά, να μην είχαμε φτάσει στην κατάντια του σήμερα.

2 λόγια παραπάνω θέλω να πω για αυτή την παιδική ψυχή. Η χρήση της λέξης "αντίπαλοι", αντί "εχθροί", δείχνει την αθωότητά του. Ότι το όπλο του είναι το χιουμορ, δείχνει τη λογική του.

Μια πολιτεία, είναι το σύνολο των πολιτών της.

Ας οραματιστούμε τη διαβίωσή μας σε μια πολιτεία, η οποία θα εναγκαλίζει τις παιδικές ψυχές, θα ενθαρρύνει τις ευαισθησίες τους και θα τις κάνει όπλο νόησης.
Μια πολιτεία που θα είναι υπεύθυνη για την εξέλιξή τους σε πολίτες - οπλίτες (ο όρος οπλίτης αναφέρεται στη χρήση της νόησης ως όπλο κατά των αντί-αξιών που μας φυλακίζουν αυτή τη στιγμή), θα ενθαρρύνει τις κλίσεις και τα ταλέντα που έχει το κάθε παιδί, δίνοντας σημασία στο σώμα, το πνεύμα και την ψυχή του. Μια πολιτεία που θα παράγει πραγματική παιδεία και όχι πρόκληση στην παπαγαλία, όπως συνηθίσαμε δεκαετίες επί δεκαετιών.

Μια πολιτεία που θα παρέχει ό,τι χρειάζεται από δομές και πλήρη εξοπλισμό ώστε κάθε παιδί να ασχολείται με την ατομική και συλλογική άθληση.

Μια πολιτεία, που η γνώση των προγόνων μας μέσω θεατρικών παραστάσεων, θα εφαρμόζεται και πάλι με αποτέλεσμα να δίνει βάρος σε όλη τη δημιουργική ικανότητα των μελλοντικών πολιτών.

Μια πολιτεία, της οποίας η παιδεία θα ενισχύει τη δημιουργική φαντασία και την κριτική ικανότητα των παιδιών, ώστε σαν αυριανοί πολίτες, να μετέχουν "κρίσεως και αρχής".

Μια πολιτεία, στην οποία το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, θα πλαισιώνεται από ολόκληρο το αξιακό σύστημα, ώστε να παράσχουν όλα τα εφόδια στους μαθητές για να γίνουν ενεργοί πολίτες, διοικώντας τον ίδιο τον οίκο του γένους τους.

Μια πολιτεία, η οποία θα καλύπτει όλα τα έξοδα, ώστε επιτέλους η παιδεία να είναι πραγματικά δημόσια.

Μια πολιτεία, η οποία θα επενδύει στο μέλλον της, ώστε να μην ξαναβγάλει αχρείους πολίτες [Περικλέους Επιτάφιος, Θουκυδίδης «Τόν μηδέν τούτων μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα ἀλλ' ἀχρεῖον νομίζομεν» (=Δεν θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο αυτόν που δεν ασχολείται με τα κοινά)], αλλά Έλλην ανθρώπους που θα την προσέχουν ως κόρη οφθαλμού.

Μια πολιτεία, η οποία θα έχει την ευθύνη να προάγει τις πανανθρώπινες αξίες και τις αρχές που θα διέπουν κάθε πολίτη της.

Και έτσι λοιπόν με όλα αυτά τα εφόδια και την ενθάρρυνση του δημιουργικού χιουμορ στους αυριανούς ενεργούς πολίτες - οπλίτες, να μην ξαναγίνει πόλεμος.

Και αν και τυχόν γίνει... Να ακούσουμε την πρόταση του μικρού μας φίλου και να πολεμήσουμε με ανέκδοτα τους αντιπάλους μας "και από το πολύ γέλιο θα γίνουμε φίλοι".


Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια