ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

«The Green Σχιστό» Το «όραμα» της Εκκλησίας Α.Ε.

 

«Όραμα» της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ένα σύγχρονο αναπτυξιακό έργο στον τομέα των logistics με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Πόσο οξύμωρο μπορεί να ακούγεται αυτό; Και όμως είναι πραγματικότητα.

Αντί να βρει έναν τρόπο πραγματικά να αξιοποιήσει επ΄ ωφελεία του ελληνικού λαού την ακίνητη περιουσία της (?) κάνει μπίζνες με μια περιουσία που στην ουσία δεν της ανήκει. Διότι στον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (Εκκλησία Α.Ε) αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο 46:

1. Οἱ ἀναγκαιοῦντες διὰ τῇ ἐπιτέλεσιν τοῦ ἔργου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος πόροι προέρχονται ἐκ τῶν προσόδων τῆς ἰδίας αὐτῆς περιουσίας, τῶν ἑκουσίων εἰσφορῶν τῶν μελῶν αὐτῆς καὶ τῶν κρατικῶν ἐπιχορηγήσεων. 

Τώρα αν ρωτήσει κάποιος, πως μπορεί να συνδέεται η Εκκλησία της Ελλάδος με mega project και το ΤΑΙΠΕΔ, καλό είναι να συνεχίζει να διαβάζει το παρόν άρθρο. 

Η ιστορία ξεκινάει από πολύ παλιά, τότε που ακόμα ήμασταν σκλαβωμένοι στους Οθωμανούς (Τούρκους). Τότε λοιπόν ο ρόλος της Εκκλησίας ήταν πολύ κομβικός και ολιστικός θα λέγαμε.

Εκτός της κατήχησης και της όποιας προσφοράς, (από άλλη προσφορά) είχε και τον ρόλο του φοροεισπράκτορα.

Από το 1466 αγράμματοι καλόγεροι αγόραζαν τις επισκοπές από το Σουλτάνο. Όποιος έδινε περισσότερα γινόταν δεσπότης και φορολογούσε τους ραγιάδες για να ξεχρεωθεί. Έτσι οι περισσότεροι δεσποτάδες ήταν αμαθείς και διώκτες της παιδείας. Έβλεπαν κάθε μορφωμένο ως απειλή και έλεγαν ότι είναι αμαρτία η μελέτη των θετικών επιστημών, γιατί όσοι μελετούν ελληνικά βιβλία αηδιάζουν τα εκκλησιαστικά («Χριστιανική Απολογία», 1798). 

Με αυτά και με αυτά, και με περισσότερα φιρμάνια από τους σουλτάνους, έκανε η Εκκλησία Α.Ε πλέον την όποια περιουσία. Γιατί θα έπρεπε να αναρωτηθούν οι πάντες. Πως γίνεται η Εκκλησία να έχει δική της περιουσία; Και άντε να μιλήσουμε για δωρεές πάει και έρχεται. Η γαία; Πως ήρθε στην ιδιοκτησία της; Με ποιον τρόπο; 

Ας πάμε όμως παρακάτω. Στα χρόνια της κρίσης, δημιουργήθηκε και αυτό το έκτρωμα του ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την αξιοποίηση της «ιδιωτικής» και «δημόσιας» περιουσίας. Αυτός ήταν ο φανερός σκοπός φυσικά, γιατί ο πραγματικός στόχος, είναι η εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Το έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις από την ίδρυση του μέχρι και τώρα. Και συνεχίζει όπως βλέπουμε να "αξιοποιεί". 

Έτσι λοιπόν, σε μια θεατρική εκδήλωση, κεντρικό κράτος, Εκκλησία (Α.Ε) και ΤΑΙΠΕΔ συμφώνησαν να κάνουν ένα έργο για τον λαό. Φυσικά τον λαό δεν τον ρώτησαν αν θέλει αυτό ή κάτι που είναι πιο άμεσο σε ότι βιώνει. Logistics ήταν η απόφαση από κοινού. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: 

«σήμερα Μακαριότατε, κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα προκειμένου να γίνει πράξη ένα όραμα το οποίο είχατε και το οποίο πολλές φορές είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε. Το όραμα αυτό έγκειται στη δυνατότητα της Εκκλησίας να μπορέσει επιτέλους να αξιοποιήσει επ΄ ωφελεία ολόκληρου του ελληνικού λαού την ακίνητη περιουσία που της έχει απομείνει».

«Η δε δυνατότητα ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου, φιλικού προς το περιβάλλον, κέντρου logistics, μεταφοράς και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο, φαντάζει ως αυτονόητη ανάγκη, αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη σημασία και τη δυναμική η οποία αναπτύσσεται στο λιμάνι του Πειραιά.»

Αυτονόητη ανάγκη.
Δηλαδή τι μας λέει εδώ ο πρωθυπουργός; Ότι σας δίνουμε το δικαίωμα να αξιοποίησετε την περιουσία του λαού επ’ ωφελεία του λαού;

Εδώ πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον διαχωρισμό κράτους και δόγματος που πρώτη η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ άγγιξε με το "Χωρίς κόμμα, δόγμα, χρώμα" εστιάζοντας στην ένωση όλων μας και στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος μόνο μέσα από δημόσια διοίκηση.

600, 700, 800 εκατομμύρια ευρώ για 10.000 θέσεις σκλάβων, και αυτό το θεωρούν ωφέλεια του ελληνικού λαού. Λίγο περίεργο να δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για τον ελληνικό λαό την στιγμή που το 2012 η εκκλησία απέρριψε δωρεά του Αρτέμη Σώρρα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της χωρίς καμμία αιτιολογία. Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Αρτέμης Σώρρας προσέφερε μία μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής που κατόπιν κοινοβουλευτικού ελέγχου η αξία της ορίστηκε στα 678.547.978.985,66 ευρώ. Από τότε έως σήμερα εκατομμύρια Έλληνες διαβιώνουν με τα απαραίτητα και χιλιάδες από αυτούς ψάχνουν στα σκουπίδια ή σε κάποια οργάνωση αλληλεγγύης για τα παιδιά και τους ίδιους. 

Από πότε τελικά η Εκκλησία στρέφεται στον υλικό κόσμο και όχι στον πνευματικό κόσμο για τον οποίο κατηχεί; Τι άλλαξε τώρα και ακόμα και η εκκλησία εκποιεί την όποια δήθεν δική της περιουσία; Μήπως είναι το ΤΑΙΠΕΔ που τα κάνει όλα αυτά με την αρωγή κομμάτων κάθε πλευράς, και το μακρύ χέρι των δανειστών; 

Θέλει ιδιαίτερης προσοχής ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό γίγνεσθαι και ενδελεχή έρευνα σε όποια σύμβαση ή συνεργασία έχει συνάψει από την γέννηση του μέχρι και σήμερα. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να γίνει από καμία κυβέρνηση που έφερε μνημόνια και παρακμή σε αυτό τον τόπο. 

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Όταν το αποφασίσουμε, είναι όλα έτοιμα. Μια πλατφόρμα σε ένα δομημένο περιβάλλον περιμένει από το 2015 όλους τους έλληνες να κάνουμε αυτό που δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα. Να ενωθούμε και να διοικήσουμε την ιερή μας χώρα ΕΛΛΑΣ. Αφού φυσικά ελέγξουμε κάθε πτυχή του μέχρι πρότινος κεντρικού κράτους. Ενός κράτους που δεν έχει καμία, αξία, αρχή, καμία βάση. 

Θα ελέγξουμε όλοι εμείς οι πολίτες, οι πραγματικοί κυρίαρχοι του έθνους μας την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών ή εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά. 

Είναι η ώρα που πρέπει να ανεβούμε στο μοναδικό όχημα απελευθέρωσης και να φτιάξουμε την πολιτεία που μας αξίζει. Έτσι η πολιτεία αυτή θα γεννήσει με την σειρά της, πολλούς περισσότερους ενεργούς πολίτες για να διασφαλίσουν την ευημερία για πάντα. 

Όλα είναι έτοιμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ενέργεια σου σε κάτι που θα επαναφέρει το συλλογικό συμφέρον και θα προασπίζεται τα δίκαια και τα δικά μας. 

Θα περιμένουμε μέχρι να το αποφασίσεις και αναγνωρίσεις το δίκαιο. Γιατί η Ελλήνων Συνέλευσις δεν είμαστε τα μέλη της. Αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες ενωμένοι.

Σύνταξη: Καλλέργης Ηλίας

Πηγη 

 

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια