ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η κοροϊδία της «αντιπροσώπευσης» και η αρπαγή της ΕΝΤΟΛΗΣ του ΛΑΟΥ

Είναι απορίας άξιο, πως τόσα χρόνια που η Ελλάδα έχει Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, δεν είχαμε καταλάβει την κοροϊδία αυτής της έννοιας. 

Αντιπροσωπευτική δημοκρατία λένε, και κάποιοι θεωρούν πως κάποιος εκπροσωπεί τις ιδέες τους, τα θέλω τους, τα πιστεύω τους και εντέλει το μέλλον τους… Μια αυταπάτη που δημιουργείται από την έλλειψη γνώσης και παρατηρητικότητας… Δυο λέξεις, αντιφατικές μεταξύ τους. Η πρώτη δηλώνει κάποιον άλλον αντί του προσώπου σου, και η Δημοκρατία είσαι εσύ ο ίδιος μέσα στην κραταιότητα του δήμου σου.

Ας πάμε όμως να το δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια, έτσι όπως τελικά αποκτάς την γνώση και μπορείς και εσύ ο ίδιος να την μεταλαμπαδεύσεις. 

Αντιπροσωπευτική δημοκρατία: Είναι το πολίτευμα όπου κυβερνούν οι αντιπρόσωποι του λαού. Ο λαός μπορεί και εκλέγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναλόγως με τον ακριβή τύπο του πολιτεύματος, πρόεδρο, πρωθυπουργό, βουλευτές κλπ. Οι αντιπρόσωποι πρέπει να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών και να ασκούν είτε την εκτελεστική, είτε τη νομοθετική εξουσία. Οι εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων αποτελούν συνήθως την κύρια μέθοδο συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων. 

Σε αυτό το σημείο και πριν πάμε στο τι μπορεί να σημαίνουν τα παραπάνω, ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα από μια επιτροπή της βουλής για την αναθεώρηση του συντάγματος το 2018 στις 12 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για τον κ. Τζαβάρα Κωνσταντίνο, νομικό στο επάγγελμα και βουλευτή με το κυβερνών τοτε κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.



Εχει σημασία να ξεχωρίσουμε την εκπροσώπηση από την αντιπροσώπευση. 

Δηλαδή πως ο αντιπρόσωπος όπως ο κ. Τζαβάρας, ενεργεί μεν εξ ονόματος του λαού αλλά με δική του βούληση. Αν προσθέσουμε πως όλοι οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι του αρχηγού τους και του κόμματος, τότε αντιλαμβάνεστε πως το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι πως η βούληση τους δεν μπορεί να είναι παρα μονάχα η βούληση του αρχηγού τους και η συγκεκριμένη γραμμή του κόμματος. 

Αν το σκεφτούμε με προσοχή αυτό, θα βγει επιπλέον διαπίστωση. Πως όσα αναφέρουν είτε δημόσια είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις, εκφράζουν και τον αρχηγό τους. Στην προκειμένη στον αρχηγό των αρίστων που τελευταία όπως φαίνεται, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Εκτός από τον γλοιώδη γεμάτο ψέμα, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έρχεται να προστεθεί και ο γνωστός σε όλους μας, για τις λίστες του, Πέτσας. Που λίγο πολύ μας είπε, πως αν δεν είμαστε χαμαιλέοντες, μπορεί και να πεθάνουμε.



Θα μου πείτε τώρα τι σχέση έχουν τα δύο αυτά παραπάνω παραδείγματα με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία ,την κοροϊδία της αντιπροσώπευσης και την εντολή; Μα τεράστια… Γιατί όλα ξεκινάνε με την εντολή-εξουσιοδότηση που μας ζητάνε, εμείς την δίνουμε απλόχερα, θεωρώντας πως θα υπερασπιστούν το συμφέρον μας, και τελικά ενεργούν με τη δική τους βούληση και με κάθε μακρύ χέρι που τους ελέγχει τη βούληση αυτή. Και τελικά αρπάζουν την εντολή…

Ναι αγαπητοί συνέλληνες μου, αδέλφια μου, είναι κοροϊδία να δίνουμε λευκή επιταγή σε κάποιους που αποδεδειγμένα δεν υπηρετούν το κοινό συμφέρον. Σε κάποιους που πράττουν με την δική τους βούληση σε θέματα εθνικά, σε κάποιους που κάνουν το ΌΧΙ – ΝΑΙ σε κάποιους που αποφασίζουν κυρώσεις, επειδή τους το είπε το ΝΑΤΟ. Μη ακούγοντας όλους εμάς.


Είναι δίκαιος ο καιρός που όλοι εμείς πρέπει αν ενεργήσουμε προς όφελος του συνόλου. Είναι καιρός που πρέπει να ελέγξουμε όλες τις πολιτειακές διαδικασίες και να πετάξουμε από πάνω μας τους τόσο κακούς διαχειριστές που ορίζαμε τόσα χρόνια. Γιατί αλήθεια αν ρωτήσω κάθε έναν από εσάς αν θα διώχνατε κακήν κακώς τον διαχειριστή της πολυκατοικίας σας, αν γνωρίζατε πως αποδεδειγμένα κλέβει, όλοι θα μου λέγατε ΝΑΙ. 

Τότε τι φταίει και δεν κάνουμε πράξη το αυτονόητο; 

Όλοι ξέρουμε πλέον, όλοι γνωρίζουμε. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρεις θέση και να σταματήσεις αυτή την κοροϊδία, είναι ώρα που η εντολή που θα δώσεις θα είναι στον εαυτό σου, να δημιουργήσεις μια ιδανική πολιτεία που θα γεννά πολίτες. 

Για να συμβεί αυτό πρέπει όλοι να ενταχθούμε στον μοναδικό πολιτικό φορέα εκπροσώπησης του έθνους των Ελλήνων, Ελλήνων Συνέλευσις. Γιατί μόνο εκεί μπορείς εσύ ο ίδιος να εκπροσωπήσεις τον εαυτό σου, την γειτονιά σου, την πόλη σου. 

Ενημερώσου

Συνενώσου

Υπερτερείς

Συνταξη ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ

πηγή

 

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια