ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Νόμος χωροταξικής πολιτικής και υποκρισίας

Ο κύριος Ηλίας Καλλέργης, υποψήφιος βουλευτής με τον εθνικό πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις" στον τομέα Α' Αν. Αττικής, στην εκπομπή "Αναλύοντας την καθημερινότητα" με τον Νίκο Τσαμίτα του Web Tv ΔΡΑΣΗ, αναδεικνύει την υποκρισία του νόμου με τίτλο "νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις" αναλύοντας επί του θέματος και εφιστεί την προσοχή των πολιτών στη λύση μονόδρομο.

"Σήμερα θα αναφερθούμε στον νόμο υπ’ αριθ. 4277/2014, (Φεκ α’ αρ. 156/1 Αυγούστου 2014) για το «νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις», χαρακτηριστικό τμήμα του οποίου δείχνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί. 

Είναι ένα παράδειγμα νόμου χωροταξικής πολιτικής ο οποίος όπως ορίζονταν στο άρθρο 2, είχε χρονική διάρκεια εφαρμογής μια οκταετία από το 2014 έως το 2021 και άρα οι πολίτες της Αθήνας και του νομού Αττικής, μπορούν να αντιληφθούν εκ του αποτελέσματος την υποκρισία αυτού του νόμου τον οποίο υπογράφουν σημαντικά στελέχη σχεδόν ολόκληρου του πολιτικού φάσματος της κομματοκρατίας.

Πρόκειται για ένα νόμο – που μοιάζει με σχολική έκθεση που αποτελείται από 96 σελίδες, περιέχει 16 παραρτήματα, με δεκάδες άρθρα το κάθε ένα, 10 χάρτες και λεπτομέρειες που αφορούν όλο τον νομό Αττικής. 

Γιατί όμως είναι ένας νόμος χωροταξικής πολιτικής και υποκρισίας;

Ας θυμηθούμε κατά αρχάς (εν πρώτοις) την ερμηνεία της λέξης υποκρισίας και στην συνέχεια να δούμε την ουσία του νόμου.

Υποκρισία στην περίπτωση μας είναι η πράξη της προσποίησης και της προβολής ότι νόμος αυτός έχει λογική, αρετή, δίκαιο, αλήθεια, αισθητική και αρμονία, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ας δούμε μερικά σημεία του νόμου ούτως ώστε να αντιληφθούμε την υποκρισία.

Στη παράγραφο 1 του πρώτου άρθρου του κεφαλαίου Α αναφέρει ότι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών και Αττικής είναι το σύνολο των στόχων, των κατευθύνσεων πολιτικής, των προτεραιοτήτων, των μέτρων και των προγραμμάτων που προβλέπονται από το νόμο αυτό ως αναγκαίων για τη χωροταξική, πολεοδομική και οικιστική οργάνωση της Αττικής και την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το γλωσσάριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης αναφέρεται σε μορφή αναπτυξιακής πολιτικής η οποία επιδιώκει να ικανοποιήσει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας κατά τρόπο που να εξασφαλίζει τη βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και, κυρίως, τη μακροπρόθεσμη ευημερία. Βασίζεται στην παραδοχή ότι η ανάπτυξη πρέπει να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ευημερία των επόμενων γενεών. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη με ταυτόχρονη εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει τις κατευθύνσεις του νέου ΡΣΑ. Από αυτές θα αναφερθούμε στην κατεύθυνση γ) δηλαδή στην προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, του τοπίου και των πολιτιστικών πόρων,

δ),στη χωρική διάρθρωση των βασικών δικτύων και υποδομών μεταφορικής, τεχνικής, διοικητικής και κοινωνικής υποδομής, 

ε) στην πολεοδομική οργάνωση,

στ) στην πολιτική γης,

ζ) στο σχεδιασμό περιοχών ή ζωνών ειδικού ενδιαφέροντος ή ειδικών προβλημάτων,

η) στο συντονισμό των μελετών και προγραμμάτων που έχουν σχέση με το ΡΣΑ και ιδίως στο σχεδιασμό παρεμβάσεων μητροπολιτικής σημασίας,

θ) στο συντονισμό με τα περιφερειακά πλαίσια των όμορων περιφερειών.

Στο άρθρο 3 του κεφαλαίου Β που αφορά τους στρατηγικούς στόχους αυτού του ρυθμιστικού σχεδίου μιλάει για τρείς στόχους:

α) Ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της Αθήνας − Αττικής, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων.

Έχει κάποιος στοιχεία πως αυτό επιτεύχθηκε;;;

β) Βιώσιμη χωρική ανάπτυξη, εξοικονόμηση πόρων, αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Για ποια αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος μας λέει εδώ; 

Να θυμηθούμε τις πλημμύρες στην Μάνδρα με 24 νεκρούς συμπολίτες μας ; Ή να θυμηθούμε τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι που στοίχησαν τον θάνατο 102 συμπολιτών μας;

Ας δούμε ορισμένα αποσπάσματα από τις δύο αυτές τεράστιες καταστροφές που θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές αλλά είδαμε και μια ολοκληρωτική καταστροφή του περιβάλλοντος.


 Και ολοκληρώνοντας υπάρχει και ο τρίτος στόχος που είναι:

γ) Βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εξισορρόπηση στην κατανομή των πόρων και των ωφελειών από την ανάπτυξη.

Είδατε καμία βελτίωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής; Ανεργία στα ύψη, ακρίβεια και φυσικά έλλειψη στην κατανομή των πόρων όπως βλέπουμε μετά από σχεδόν τρία χρόνια υγειονομικής κρίσης.

Δεν είναι υποκρισία θεωρείτε όλα αυτά όταν γνωρίζουμε πως στην ουσία δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα με στόχο την ποιότητα της ζωής του πολίτη όπως αναφέρει και ο νόμος;

Ποιοι όμως υπογράφουν αυτόν τον νόμο;

Όπως είδαμε και στην φωτογραφία του νόμου παραπάνω, μιλάμε για την τότε συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και υπογράφει σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο με ονόματα που συνεχίζουν και σήμερα να ρυθμίζουν τις ζωές μας. Όπως ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μάκης Βορίδης, ο Νικόλαος Δένδιας και άλλοι γνωστοί υπηρέτες της κομματοκρατίας. Άνθρωποι δηλαδή όπως καταλαβαίνουμε, ανάξιοι να εκτελέσουν ακόμα και όσα οι ίδιοι υπογράφουν.

Πως μπορεί να αλλάξει όλο αυτό τώρα....

Όπως αναφέρεται στην διακήρυξη του πολιτικού φορέα όπως έχει κατατεθεί στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου μαζί με τις προγραμματικές δηλώσεις, οι νόμοι στην Ελλήνων Πολιτεία θα βγαίνουν με γνώμονα το αξιακό σύστημα των 12 αξιών 18 αρχών και 3 πολιτειακών νόμων.

Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι ένας νόμος πρέπει να εδράζεται στην αξία της Λογικής δηλαδή στο ορθό και το υπαρκτό αποκλειστικά μόνο μέσω αποδεικτικής διεργασίας και όχι μέσω ευχολόγιον όπως αυτά που είδαμε στον ΡΣΑ.

Πρέπει να εδράζεται στην αξία της δικαιοσύνης ως μέσο για την απόδοση του δικαίου διανεμητικά και με αμοιβαιότητα και όχι στο άδικο που δημιουργήθηκε στις δύο προαναφερθείσες καταστροφές.

Πρέπει να έχει την αξία της Αρετής, δηλαδή να είναι νόμος χωρίς ίδιον όφελος, χωρίς έπαρση αλλά υπέρ όλων των ανθρώπων.

Οπότε έστω και ένας άνθρωπος να αδικείται από έναν νόμο, αυτός ο νόμος δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί στην Ελλήνων Πολιτεία.

Ποια πρέπει να είναι η θέση των πολιτών σε τέτοιου είδους υποκριτικών νόμων;

Η θέση του πολίτη είναι να αναλάβουν οι ίδιοι την διαχείριση της χώρας τους, μέσω του αναγνωρισμένου πολιτικού φορέα της Ελλήνων Συνέλευσις. Ο οποίος μπορεί να δώσει στον πολίτη ότι του έχει στερηθεί μέχρι σήμερα. 

Δηλαδή πλούτο, μέσω των οικονομικών εργαλείων που έχουν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο, κυριαρχία και άσκηση της δημοσίας διοίκησης από τους ίδιους. 

Είναι η ώρα για την Εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας με πηγή εξουσίας το κρατείν του Δήμου όπου οι Δημότες είναι πραγματικά πολίτες με πλήρη συμμετοχή επί «κρίσεως και αρχής». "

ΠΗΓΗ



ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια