ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Vive la "liberte"? Ή μήπως πρέπει να περάσουμε στο vive la revolution;


Θα αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο να γραφεί ο τίτλος με λέξεις της γαλλικής γλώσσας και θα απαντήσω ευθείς αμέσως pourquoi.
Για κάποιο λόγο, τριγυρνά μέρες στο μυαλό μου η γαλλική επανάσταση και ο αποκεφαλισμός της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας και του βασιλέα Λουδοβίκου του ΙΣΤ'.
Συνοπτικά να αναφέρω ότι επρόκειτο για επανάσταση που διήρκεσε από το 1789 έως και το 1799 και της οποίας οι κύριοι λόγοι ήταν η οικονομική κρίση και η ενίσχυση της αστικής τάξης, καθώς τότε ο "λαουτζίκος" δεν είχε δικαίωμα στην εξουσία, παρά το ότι κατείχε κυρίαρχο ρόλο στην οικονομία του κράτους.
Μας έχει μείνει ένας μύθος από την ιστορία της επανάστασης κατά τον οποίο λέγεται ότι η βασίλισσα όταν την ενημέρωσαν ότι ο λαός δεν έχει να φάει ψωμί, απάντησε "ας φάνε παντεσπάνι".
Δε μας ενδιαφέρει εν προκειμένω η ιστορική αλήθεια της συγκεκριμένης φράσης, καθώς είτε την είπε, είτε όχι, η φράση αυτή περιγράφει τη βασιλική αδιαφορία απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του λαού.
Και καθώς από ό,τι αποδεικνύεται από τις κυβερνήσεις και τις προεδρίες της Ελλάδας, των - τουλάχιστον - τελευταίων 30 χρόνων, η επικαλούμενη "κοινοβουλευτική δημοκρατία"  θυμίζει κοινό - κομματική μοναρχία, μάλλον δικαίως μου τριγυρνά στο μυαλό η περίφημη φράση.
Αντιπολίτευση μηδενική ή σε πλαίσιο "ας ρίξουμε στάχτη στα μάτια των πολιτών", χωρίς ουσιαστική δράση και πιέσεις για επιλύσεις των επίκαιρων και ζωτικής σημασίας θεμάτων.

Αφού λοιπόν εξήγησα το pourquoi a francais, ας εξηγήσω και το γιατί στο κείμενο αυτό δεν έκανα επίκληση στις επαναστάσεις των δικών μας ηρώων προγόνων για την ιερή μας χώρα ΕΛΛΑΣ.


Η ξενομανία που χαρακτηρίζει τον Έλληνα, ιδίως στις μέρες μας, μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τους τεράστιους αγώνες που από την αρχαιότητα έδιναν οι Έλληνες για τη μάνα πατρίδα και τους πολίτες της. Και έτσι σκέπτηκα πως ίσως, εφόσον δεν ξεσηκωνόμαστε κατά του αδίκου και του παραλόγου από το ίδιο μας το αίμα, ξεσηκωθούμε με την ενθύμηση ότι κάποτε και άλλοι λαοί, έριχναν άδικους βασιλείς στο όνομα της ελευθερίας για να πάρουν τις ζωές τους πίσω.

Προφανώς και δεν αφορά καμία προτροπή προς λαϊκή εξέγερση το παρόν κείμενο, αλλά επίκληση στην ενθύμηση αποτελεσμάτων της ΕΝΩΣΗΣ των ανθρώπων.

Συνέλληνά μου, συμπολίτη μου, συνάνθρωπέ μου. Βιώνουμε τον χειρότερο άοπλο πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας, παγκοσμίως. Έχουμε παραδώσει την κυβέρνηση σε αχρείους που μας εμπαίζουν και μας καταδικάζουν είτε σε αργό, είτε σε γρήγορο θάνατο, με κάθε απόφαση που παίρνουν για εμάς στο όνομα της "κοινοβουλευτικής δημοκρατίας".

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι όμως και είναι η ώρα που πρέπει να δράσουμε. Και μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να νικήσουμε.
Αντιδρούμε όλοι στον παραλογισμό, όμως ο καθένας από το μετερίζι του.
Ποιος δεν είπε έστω και μια φορά στη ζωή του, "μια μέρα να ήμουν στην εξουσία και θα τα διόρθωνα όλα";
Μπορείς να το κάνεις μόνος σου;


Ο παγκόσμιος ανθρωποκεντρικός οργανισμός και εθνικός πολιτικός φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις" με κατατεθειμένες την ιδρυτική διακήρυξη και τις προγραμματικές του δηλώσεις στον Άρειο Πάγο με αρ. πρ. 6199/4.9.2015 σε καλεί να συμμετέχεις στον τεράστιο αγώνα της απελευθέρωσης της πατρίδας, όχι για να πάρεις την εξουσία. Αλλά για να επανέλθουμε στην ουσία. Ώστε η κυβέρνηση των Ελλήνων να είναι δια - κυβέρνηση. Ώστε να ξανακάνουμε την πολιτεία μας, πολιτεία ανθρώπων, φτιαγμένη από ανθρώπους για ανθρώπους, με βάση τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον άνθρωπο και με τον αποδεδειγμένο πλούτο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η Ελλήνων Πολιτεία.

Σας καλούμε αδέλφια, να γράψουμε με χρυσά γράμματα την ιστορία μας. Για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη, για την υγεία και την παιδεία. Για κάθε τι μας κάνει ανθρώπους.

Αν λοιπόν, δε σε εμπνέει ότι το 1821 καμιά εικοσαριά χιλιάδες πρόγονοί μας, χύσανε αίμα για να λέμε σήμερα ότι είμαστε "ελεύθεροι", σου το λέω encore fois. Vive la revolution! Για να μπορούμε να ξαναφωνάξουμε και να το εννοούμε, VIVE LA LIBERTE!



*Vive la liberte = ζήτω η ελευθερία, vive la revolution = ζήτω η επανάσταση, pourquoi = γιατί, a francais = στα γαλλικά, encore fois = άλλη μια φορά

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια