ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το εγκληματικό μήνυμα του 112, η καμμένη γη, ο αυτόχειρας και το ... παιδί, χαρά γεμάτο.

 

Οι πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν δημιουργήσει σίγουρα κλίμα πανικού και είναι πραγματικά δύσκολο να εστιάσει κανείς σε μια καταστροφή μιας και σε όποια περιοχή και να στρέψει κανείς το βλέμμα του στη γη της πατρίδας μας, βλέπει συμπολίτες μας να εκκενώνουν οικισμούς, χωριά, περιοχές ολόκληρες, έπειτα από την εντολή της πολιτικής προστασίας μέσω του 112.

Την ώρα που γράφεται το εν λόγω κείμενο, πυροσβέστες στη χώρα παλεύουν με τις φλόγες στη Δαδιά και τη Λέσβο, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι εμπρησμοί σε Νταού Πεντέλης, Παλλήνη, στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, στη Σάμο και σε άλλες περιοχές, κρατούν σε αγωνία και επιφύλαξη τους πολίτες.

Η δράση για αντιπυρική προστασία που έγινε από το κράτος για τη θερινή περίοδο του 2022, αφορούσε σε 200 πυροσβέστες υψηλής ειδίκευσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 4.000 μονάδες εθελοντικού δυναμικού, εκπαίδευση πεντακοσίων δασοκομάντος και συνολική εναέρια δύναμη που ανέρχεται σε 46 αεροσκάφη και 36 ελικόπτερα, όπως προκύπτει και από στοιχεία που παρουσίασε το ΝΤΡΙΝ news σε δελτίο του και παρά τις αξιότιμες προσπάθειες του σώματος συνολικά, ο κρατικός αντιπυρικός σχεδιασμός απεδείχθη ανεπαρκής.

Ίσως επειδή πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό και απαραίτητο εξοπλισμό, ο σχεδιασμός θα πρέπει να αφορά και την πυρασφάλεια με ό,τι αυτή αφορά. Ίσως επειδή και οι εμπρηστές βλέπουν τα δελτία καιρού. Ίσως επειδή η ποινή για επ' αυτοφόρω εμπρηστή, είναι χάδι σε μάγουλα ανθρωπάριων που πληρώνονται για να καταστρέφουν. Ίσως επειδή εν κατακλείδι, οι διαχειριστές μας είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την ουσιαστική προστασία της ελληνικής γής από τέτοιες καταστροφές, που είναι απόλυτο θράσος να ονομάζονται "φυσικές".

Ωστόσο, από τα πλέον τραγικά της όποιας διαχείρισης της πολιτικής προστασίας και όπως παρουσίασε το irafina, ήταν η αποστολή μηνύματος από το 112 προς τους κατοίκους από Δασαμάρι και Διώνη να εκκενώσουν προς Παλλήνη! Να περάσουν δηλαδή μέσα από το πύρινο μέτωπο στο Ντράφι!
Και για άλλη μια φορά είδαμε πολλοί να σπεύδουν να δικαιολογήσουν τη διαχείριση λες και έφταιγε ο "δαίμων του τυπογραφείου"! 

Σε επόμενο τραγικό νέο από τις πυρκαγιές των ημερών, ένας άνδρας 80 ετών από την Ανθούσα, του οποίου το σπίτι είχε καεί τρεις φορές στο παρελθόν από πυρκαγιές, έδωσε τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας περίστροφο.

Είναι αδύνατον, μετά από αυτά που έχουν συμβεί, να παραβλέψουμε να αναφερθούμε στην εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις καμένες περιοχές και τα απαράδεκτα γέλια στις εικόνες της καταστροφής. 

Πολλά μπορεί να πει κάποιος, βλέποντας τη χαρά στα μάτια και ακόμα και στα αυτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά αν κάποιος που δεν τον γνώριζε και δεν ήξερε τι ρόλο υποτίθεται ότι έχει, έβλεπε αυτές τις φωτογραφίες, δε θα σκεφτόταν ότι αυτός ο τύπος, ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Δεν αξίζουμε τέτοιους χαιρέκακους διαχειριστές, που τρέφονται ηθικά και "ψυχικά" με την απόλυτη καταστροφή του φυσικού, αλλά και πολιτειακού περιβάλλοντος μας.

Έχει έρθει η ώρα να συνταχθούμε ενωμένοι στον μοναδικό εθνικό πολιτικό φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις", τον μόνο με κατατεθειμένο δεσμευτικό νομικά πρόγραμμα στον Άρειο Πάγο με αρ. πρ. 6199/4.9.2015.

Στο άρθρο 16.0 των προγραμματικών δηλώσεων, σε σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα, αναφέρει χαρακτηριστικά :

16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλαδικού χώρου. Η μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.
16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.
16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια, θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες, παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.
16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

Τα μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις", καλούν και προσκαλούν όλους τους Έλληνες πολίτες να έρθουν να ψηφιστούν και να ψηφίσουν τη δική τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ του έθνους μας και να αναλάβουμε οι ίδιοι τη διαχείριση του πλούτου και της πολιτείας μας, ώστε να τελειώνουμε με το άδικο και τους καθεστωτικούς αντιπροσώπους μας και ενωμένοι να πολεμήσουμε με όπλα τη νόηση και τη λογική, μαζί με τα απανταχού της Γαίας αδέλφια μας, τους παγκόσμιους δυνάστες. 

Αναστασία Ιακώβου



ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια