ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η "υπέρ"-προοδευτική συμμαχία, η "ριζοσπαστική" μανία και καμιά δεκαριά γνωστά παραμύθια


 Σε συνέντευξή του στο newsbomb, ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν την επικαιρότητα και μίλησε για το πρόγραμμα του κόμματος σε περίπτωση εκλογής του.

Ας δούμε κάποια από αυτά που δήλωσε και πόση επαφή έχουν με την πραγματικότητα.

"Οι καταστροφικές πυρκαγιές μάς υπενθυμίζουν με επώδυνο τρόπο την ανάγκη θωράκισης της χώρας μας και το κατεπείγον ενός εθνικού σχεδίου για την κλιματική αλλαγή και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που μας περιβάλλουν."

Η "κλιματική αλλαγή" των τελευταίων ημερών.


 κλιματική αλλαγή στη Χαλκίδα

"Τι διαφορετικές κινήσεις θα κάνει μια κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες;" ρώτησε ο δημοσιογράφος τον κύριο Χαρίτση.
"
Σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας." απάντησε και προλόγισε τις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος, γνωστά προεκλογικά παραμύθια που ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά που παραδοσιακά τα ακούν.
Άλλωστε, δεν έχουμε δει καμία νομική δέσμευση από κανένα κόμμα ως προς τις προεκλογικές δηλώσεις του και συνήθως μετεκλογικά καταλήγουμε στο "και ζήσαν αυτοί καλά". 

**Ο μοναδικός εθνικός πολιτικός φορέας που έχει σταθερό πρόγραμμα δηλώσεων, κατατεθειμένο στον Άρειο Πάγο με αρ. πρ. 6199/4.9.2015, με νομικό, δεσμευτικό χαρακτήρα, είναι η "Ελλήνων Συνέλευσις".**

 "Σας προβληματίζει το γεγονός ότι μπορεί να αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας ξανά μέσα σε συνθήκες κρίσης;
Είναι μονόδρομος γιατί κάθε μέρα παραμονής της ΝΔ στην κυβέρνηση στοιχίζει πολλαπλά στην χώρα μας. Έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορούμε να αναλάβουμε κυβερνητικές ευθύνες(1). Δεν θέλω καν να σκέφτομαι σε ποια κατάσταση θα βρισκόμασταν σήμερα αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πετύχει την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, την μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους και αν δεν είχε παραδώσει ταμειακά διαθέσιμα 37 δις(2). Από την άλλη, σήμερα δεν είμαστε στο 2015. Υπάρχουν νέες δυνατότητες ώστε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού ρεαλισμού, που θα δώσει θετική, προοδευτική πολιτική διέξοδο στην κρίση, με όρους προστασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας και διαμόρφωσης μιας δίκαιης αναπτυξιακής προοπτικής(3).
"

(1)Ήταν 23 Ιουλίου του 2018, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν 102 άνθρωποι στο Μάτι Αττικής, έγιναν θυσία, πεθαίνοντας μαρτυρικά από την πυρκαγιά. Δεν αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη και το κομμάτι των "κυβερνητικών ευθυνών", διαφαίνεται και από δηλώσεις των τότε κυβερνητικών.
(2)Ας δούμε τον προϋπολογισμό του 2019 που πραγματοποιήθηκαν εθνικές εκλογές και η "σκυτάλη" πέρασε στη ΝΔ.

600.000.000.000 δάνεια. Χμ.
(3)Ως προς την "προστασία" τα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.


"Επομένως, πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις και θα είναι πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών;
Όταν έρθει η ώρα της επιλογής οι πολίτες ξέρουν ότι μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση(1) μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια και να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι η δύναμη που θα συγκρουστεί με τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα στην ενέργεια, που θα μετατρέψει το Ταμείο Ανάκαμψης σε σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, που θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές τομές στην εφαρμογή ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους.
"

(1)Απλά για να θυμόμαστε, ο πρόεδρος του προοδευτικότατου κόμματος ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, υπερπροοδευτικά και εντελώς ριζοσπαστικά, τον Ιούλιο του 2015, δημοκρατικότατα - ως πρωθυπουργός - μετέτρεψε σε δημοψήφισμα την συντριπτική πλειοψηφία του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, με τη χρήση της μαγικής προοδευτικής πολιτικής της πορδής προς τη λαϊκή βούληση. 

Έκλεισε δε τη συνέντευξή του με την ακόλουθη φράση, με την οποία εν μέρει συμφωνούμε. "Είναι επομένως ζήτημα πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης το ότι δεν στηρίζει με ένα συνολικό πρόγραμμα την κοινωνία αλλά επιμένει στα επιδοματικά ημίμετρα που διαιωνίζουν την κρίση".
Και λέμε εν μέρει, γιατί δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση, αλλά και τους προκατόχους της στους οποίους συγκαταλέγεται και ο κ. Χαρίτσης.
Είναι ακραία προκλητικό όμως να γνωρίζουμε ότι και ο κ. Χαρίτσης συμμετέχει στο κοινό έγκλημα σύσσωμων των κομμάτων της Βουλής, όπου η κοινή πολιτική τους βούληση δεν κάνει χρήση των 600 δις που είναι κολλημένα στον προϋπολογισμό της χώρας από το 2015 και ο πρόεδρος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ελαφρά τη καρδία ακόμη και σήμερα, απαντά με αδιαφορία σε ερώτηση ενεργού πολίτη για το ποσό που αναγράφεται στον προϋπολογισμό της χώρας - και τον έχει υπογράψει - "αυτά τα αναιρέσαμε" και όπου φύγει, φύγει. 



Για να μη μείνετε με την απορία, ο κ. Χαρίτσης στη συνέντευξή του χρησιμοποίησε τη λέξη "ριζοσπαστικός" και παράγωγά της, μόνο 5 φορές. Εμείς θα εστιάσουμε στον ορισμό που δίνει το weak i pedia και τη φράση "αυτός που αρνείται το παρελθόν..." καθώς από όσα διαβάσαμε να είπε ο κ. Χαρίτσης, η μνήμη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι και αυτή θέμα πολιτικής βούλησης.

Το θράσος που έχουν κομματικά στελέχη, να κάνουν προεκλογικές δηλώσεις οι οποίες αποδεδειγμένα ποτέ δεν πραγματοποιούνται, καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη να αναλάβουμε οι ίδιοι ως Έλληνες πολίτες τη διαχείριση της πατρίδας μας.

Ο εθνικός πολιτικός φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις", ο μόνος που φέρει σε ένωση το σύνολο των πολιτών χωρίς κόμμα, χωρίς χρώμα, χωρίς δόγμα, είναι και ο μόνος ο οποίος εκπροσωπεί το έθνος των Ελλήνων σε ένα σώμα.
Είναι ο μόνος με κατατεθειμένες τις προγραμματικές δηλώσεις του στον Άρειο Πάγο και μέσα σε αυτές αναγράφεται ο οικονομικός πλούτος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση τους.

Είναι ο μόνος που έχει πολεμηθεί κατά κόρον από το σύνολο των καθεστωτικών δυνάμεων και πάντα με επίθεση τόσο προς τον εκλεγμένο πρόεδρο, κύριο Αρτέμη Σώρρα, όσο φυσικά και προς τα μέλη του, ώστε να αποτρέψουν τους Έλληνες πολίτες να ενωθούν στον δικό τους πολιτικό φορέα, στον δικό τους φορέα εκπροσώπησης.

Ο καιρός είναι τώρα δικαιότερος από ποτέ για να ερευνήσει ο κάθε πολίτης τα στοιχεία που αφορούν το μέλλον του και των παιδιών του και να αναλάβει ενεργό δράση για το κοινό δίκαιο και την εγκαθίδρυση της ιδανικής για το σύνολο Ελλήνων Πολιτείας, στα ισχυρά θέμελα 12 αξιών, 18 αρχών και 3 πολιτειακών νόμων.

Μην αργείς άλλο! Σε περιμένουμε!

Αναστασία Ιακώβου



ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια