ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.


Πόσες φορές έχει ακούσει ο κάθε ένας μας για δολοφονίες; Για κλοπές, για βιασμούς, για παντός είδους εγκλήματα; Πόσες φορές για αυτόχειρες και για αυτόχειρες που παίρνουν μαζί τους και τα παιδιά τους;
Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν οι εγκληματίες είχαν διαφορετικές συνθήκες ζωής; Αν μεγάλωναν σε διαφορετικό περιβάλλον.  Αν... Αν... Αν...
Φυσικά πολλοί θα πείτε ότι δεν σκέφτεστε καν κάτι τέτοιο. Ότι ο καθένας είναι άξιος της "μοίρας" του και ότι είναι θέμα επιλογής τελικά το πόσο καθίκι ή μη, θα είναι κάποιος στον βίο του.
Και όμως... όλα είναι θέμα πολιτείας.

Η αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο, ήταν η είδηση της δολοφονίας ενός γιου από τον πατέρα του, στην περιοχή του Κορωπίου. Διάβασα το άρθρο και συγκράτησα 2 φράσεις. Αυτές που αποτελούν σχόλια γειτόνων και συγγενή.
«Ο ξάδερφός μου ήταν άνεργος, είχαν οικονομικές διαφορές προφανώς.»,
«Πατέρας και γιος ζούσαν μαζί και το τελευταίο διάστημα είχαν συχνούς τσακωμούς. (...)
...ο γιος είχε πρόβλημα με το αλκοόλ.».
Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον όμως ήταν η χαρακτηριστική φράση του αρθρογράφου "

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr είναι σε κατάσταση σοκ και δεν λέει τίποτε."
    
Και ερωτώ. Για ποιο λόγο ένας "εγκληματίας" (πολλώ δε και ηθικός εγκληματίας ως παιδοκτόνος) να είναι σε κατάσταση σοκ μετά το έγκλημά του; Επιλογή του δεν ήταν;
Και έχω να απαντήσω μόνη μου, ΟΧΙ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ.
Τις πραγματικές επιλογές, ο άνθρωπος (ο οποίος δεν πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή) τις κάνει νηφάλιος. Και στον εκνευρισμό, δεν υφίσταται νηφαλιότητα.
Στο συγκεκριμένο γεγονός λοιπόν, ένας πατέρας 2 ενήλικων, έφτασε 76 χρονών για να δολοφονήσει τον έναν εκ των δύο. Δηλαδή ένας άνθρωπος που γέννησε 2 τέκνα και τα μεγάλωσε με τις όποιες συνθήκες, ΕΠΕΛΕΞΕ, να γίνει παιδοκτόνος στα 76;
Σε αυτή την περίπτωση, με βάση τις μαρτυρίες, το "φιτίλι", ήταν ότι ο γιος ήταν άνεργος και υπήρχαν οικονομικές διαφορές και ο γιος πιθανότατα ήταν αλκοολικός.

Ας δώσω επιγραμματικά και άλλα εγκλήματα. (Και η αυτοχειρία, πολιτειακό έγκλημα είναι).
Δεκέμβριος 2019 Κρήτη, "Πατέρας βίαζε την κόρη του για 15 χρόνια".
Δεκέμβριος 2020 Κρήτη, "
Για τη μουσική στο laptop σκότωσε ο πατέρας τον γιο".
Ιούλιος 2012 Πάρος, "Υπόθεση Μυρτούς Παπαδομιχελάκη".
Οκτώβριος 2020 Πάτρα, "
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ηλικιωμένου στην Πάτρα που έγινε για ένα κινητό τηλέφωνο".
Οκτώβριος 2016 Μυτιλήνη, "
Συλλήψεις τριών Αλγερινών για βιασμό και κλοπή".
Μάρτιος 2019 Νέος Κόσμος - Αθήνα, "
Ένας φόνος και μια αυτοκτονία. Πέταξε το παιδί της από τον 5ο και βούτηξε στο κενό".

Πώς ανάγονται όλα σε πολιτειακά εγκλήματα; Η απάντηση θα δοθεί με έναν ιδιόμορφο τρόπο.


Ας οραματιστούμε μια πολιτεία στην οποία, καταρχάς, θα έχει εργασία ο ΚΑΘΕ πολίτης, η οποία θα έχει το αντικείμενο πραγματικής γνώσης του και κλίσης του. Οι συνθήκες εργασίας του θα είναι οι ιδανικές τόσο από θέμα ωραρίου/πληρωμής, αλλά και από τον περιβάλλοντα χώρο.

Μια πολιτεία στην οποία, η
κοινωνική και γνωσιακή παιδεία των ανήλικων πολιτών, θα είναι υποχρέωσή της και θα παρέχεται ανεξαιρέτως σε όλους, με τις ίδιες συνθήκες και ευκαιρίες για όλους.

Μια πολιτεία, στην οποία η σωματική,ψυχική, νοητική υγεία ΟΛΩΝ των πολιτών, θα είναι ευθύνη της. Στην οποία θα υπάρχει ουσιαστική στήριξη σε πολίτες
εξαρτημένους από παντός είδους εξαρτήσεις.

Μια πολιτεία στην οποία, η κοινωνική παιδεία θα είναι όλων των πολιτών και οι πολίτες που δεν προάγουν τις αξίες, τις αρχές και τους πολιτειακούς νόμους, θα δικάζονται και θα αντιμετωπίζονται με τις ποινές που θα έχουν οριστεί από την ίδια την πολιτεία, δηλαδή από το σύνολο των πολιτών.

Μια πολιτεία στην οποία, οι γονείς και ιδιαίτερα οι μητέρες, θα προστατεύονται και θα ενισχύονται με κάθε βοήθεια, από αυτή, ώστε η ευθύνη των να είναι να μεγαλώσουν τους υγιείς ανήλικους πολίτες.

Μια πολιτεία στην οποία, ΚΑΘΕ πολίτης θα έχει οικία.

Μια πολιτεία που θα είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία της.

Και μια πολιτεία, δεν είναι τίποτα άλλο από το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ. Οπότε θα είναι ευθύνη του ΚΑΘΕ πολίτη, ιθαγενή και αλλοδαπού, η εύρυθμη λειτουργία της.

Τι λέτε λοιπόν; Σε μια τέτοια πολιτεία, θα μπορούν να υπάρχουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα; Και αν υπάρχουν οι ελάχιστες εξαιρέσεις, θα είναι της ίδιας τραγικής φύσης;

Αυτή την πολιτεία, μπορούμε να την πραγματώσουμε. Είναι στο χέρι μας η εγκαθίδρυση της Ελλήνων Πολιτείας.

ΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.


Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"  

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια