ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Predator : Mitsotakis edition

Η μηνυτήρια αναφορά του πολιτικού αρχηγού του πράσινου κόμματος, σε σχέση με απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator, φέρνει στην επιφάνεια και πάλι τα θέματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων μέσω κακόβουλων λογισμικών και την ιδιαίτερη συμπάθεια του ΠΘ Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης ΝΔ, με εταιρείες αλίευσης προσωπικών δεδομένων, όπως η Palantir

Ως προς τη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη και έπειτα από συγκέντρωση σχετικών στοιχείων από το newsbomb και το tvxs, η μήνυση αφορά σε θέμα απόπειρας παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εντοπίστηκε η παρουσία συνδέσμου που σχετίζεται με παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.
Αναλυτικότερα : Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης «έλαβε γραπτό μήνυμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, λίγο διάστημα δηλαδή πριν την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών, στη συσκευή του το οποίο τον καλούσε να πατήσει ένα συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος σύμφωνα με έκθεση του Citizens Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο χρησιμοποιείται ως δόλωμα για την εγκατάστασή του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator στο κινητό του στόχου». «Το μήνυμα έγγραφε επακριβώς: “Να δούμε λίγο σοβαρά το θέμα φίλε, έχουμε να κερδίσουμε” και ακολουθούσε ο σύνδεσμος, ο οποίος ήταν παραποίηση ιστοσελίδας η οποία υπάρχει και λειτουργεί κανονικά.(...)Σημειώνεται ότι στους 200 και πλέον ελέγχους κινητών Ευρωβουλευτών που έχουν διεξαχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν η πρώτη περίπτωση που διαπιστώθηκε απόπειρα μόλυνσης προσωπικής τηλεφωνικής συσκευής».

Η εν λόγω υπόθεση, προστίθεται με τη σειρά της στις πολλαπλές καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε ο γ.γ. του κόμματος και τόνισε πως είναι καταδικαστέο φαινόμενο.

Δε ζούμε σε ροζ συννεφάκι για να έχουμε την εντύπωση πως πρόκειται για κάτι πρωτοφανές ή και σοκαριστικό, η συνεργασία της κυβέρνησης με την εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το spyware Predator.
Και φυσικά δεν μας σοκάρει ούτε το γεγονός ότι συμβάσεις της εταιρείας Krikel με το ελληνικό δημόσιο κατατάσσονται στις απόρρητες προμήθειες και για αυτό δεν έχουν δημοσιευτεί.
"Μα η Krikel είναι άλλη εταιρεία από την Intellexa που εμπορεύεται το Predator" θα πει λογικά κάποιος και μπορεί να πάρει τις πληροφορίες της σύνδεσης των 2 εταιρειών από αναλυτικό σχετικό άρθρο της Ε. Τριανταφύλλου και Τ. Τέλλογλου στο Inside Story.


 

Σχετικά με τις δηλώσεις πολιτικών εκπροσώπων, αλλά και τον άμεσα ενδιαφερόμενο Ν. Ανδρουλάκη, σημειώσαμε για να αναδείξουμε τα εξής "εκπληκτικά" και "άξια θαυμασμού", ώστε να τα απολαύσει ο κάθε αναγνώστης συγκεντρωμένα.

1. Ο κ.Παφίλης (Γ.Γ. ΚΚΕ), κατέκρινε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει κατασκευαστεί από ισραηλινή εταιρεία, ωστόσο όπως είπε ούτε η εταιρεία τιμωρήθηκε ούτε επιβλήθηκαν κυρώσεις στο Ισραήλ.

2.
"Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του κράτους δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας". (Ε.Τ. Συριζα - ΠΣ, Ν. Ηλιόπουλος)

3. "Σ’ όλη μου την πορεία έμαθα ν’ αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος."(Ν. Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ)


Εν κατακλείδι σε σχέση με το θέμα και επειδή η μνήμη μας είναι εξασθενημένη, θα σημειώσουμε απόσπασμα από την Ορκωμοσία του τέως ΠτΔ Παπούλια, του 2005.

"
Τα δικαιώματα του ανθρώπου ΚΑΙ του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις..."

Αν έχουν θέμα οι κοινοβουλευτικοί λοιπόν με την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, δεν έχουν παρά να αλλάξουν τις καθεστωτικές τακτικές, τις συνεργασίες με εταιρείες υποκλοπής δεδομένων και να καταργήσουν τους νόμους που οι ίδιοι δημιούργησαν και ψήφισαν, για τον πλήρη έλεγχο του πολίτη (και του ανθρώπου, χαχα) και τις μεταβολές των δικαιωμάτων του.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Αναστασία Ιακώβου


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια