ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ή "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ";

 


Σε ένα άρθρο φωτεινό παράδειγμα της δημοσιογραφίας του σήμερα, του κυρίου Θάνου Μακρογαμβράκη αρθρογράφου της διαδικτυακής εφημερίδας Πρώτο Θέμα, έπεσε το μάτι μας και πάρα πολύ χαρήκαμε, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να αναλύσουμε το πώς γράφεται η "ενημέρωση" σήμερα.

Η συνταγή είναι απλή και θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν που ακολούθησε ο κύριος Μακρογαμβράκης ως υλικό.

1. Παίρνουμε ένα επίκαιρο ζήτημα που έχει προκαλέσει σούσουρο στην κοινωνία και έχει φτάσει στους τηλεοπτικούς δέκτες των πολιτών.

Το κίνημα "Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς" εν προκειμένω.

2. Δίνουμε κάποια γεγονότα όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στην πραγματικότητα.

"Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του πατέρα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο οποίος, με έγγραφο που έφερε την υπογραφή των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών», αξίωνε 2,7 εκατ. ευρώ από τη διευθύντρια δημοτικού σχολείου, επειδή ζήτησε self test από το παιδί του".

3. Συσχετίζουμε το θέμα κατά το δυνατόν περισσότερο, με κάποιο άλλο θέμα που θέλουμε επίσης να προπαγανδίσουμε.

"Σαφής η σχέση των αρνητών των μέτρων κατά της πανδημίας με τους άλλοτε υποστηρικτές του Σώρρα. ... Ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα και πρόσωπα που κάποτε έδιναν προσωπικές μάχες στο πλευρό των συνελλήνων και συνελληνίδων του Αρτέμη Σώρρα και της «Ελλήνων Συνέλευσις»."

4. Προπαγανδίζουμε το "δευτερεύον θέμα" του άρθρου με ψευδείς πληροφορίες.

"
... για να διαπιστώσει κάποιος την σχέση τους με την οργάνωση, ο επικεφαλής της οποίας ισχυριζόταν ότι είχε την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει πλήρως το χρέος του ελληνικού κράτους, με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ."

5. Συνεχίζουμε με τη συσχέτιση παραπληροφορώντας τους αναγνώστες, χρησιμοποιώντας σκόρπιες πληροφορίες από παρελθοντικά γεγονότα, οι οποίες είναι αναπόδεικτες, αλλά δημιουργούν "αρκετή φασαρία" στο μυαλό του αναγνώστη για να τις συγκρατήσει και να τις συνδέσει.

"
Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους στα μέσα, κάποια από τα πρόσωπα φαίνεται πως, μετά τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχιάτρου στη Λαμία το 2017 με 18 μαχαιριές από τον 40χρονο σύντροφο της, στενό συνεργάτη του Αρτέμη Σώρρα, άρχισαν ν' αλλάζουν κατεύθυνση, γυρνώντας την πλάτη τους σε όλη την οργάνωση. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν τότε ν' απομακρυνθούν από τον φορέα που, σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγείλει τότε, δεχόντουσαν ακόμα κι απειλές κατά της ζωής τους."

6. Κλείνουμε το άρθρο με το "βασικό θέμα" (άγνωστο το αν δίνουμε ψευδείς ή μη πληροφορίες).

"...
για μη χρήση μάσκας και παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας."

Κύριε Μακρογαμβράκη, ο εθνικός πολιτικός φορέας και παγκόσμιος ανθρωποκεντρικός οργανισμός "Ελλήνων Συνέλευσις", είναι ένα τεράστιο σχολείο να ξέρετε.
Και θα σας το αποδείξουμε με το εξής.

Δεν έχουμε σπουδάσει δημοσιογραφία...

αλλά ξέρουμε τη διαφορά οργανισμού - οργάνωσης.
Ξέρουμε ότι ο "ισχυρισμός" είναι αναπόδεικτος και πως δύο (2) αθωώσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μάλλον καταργούν τον "ισχυρισμό". (67650/2013 και 107376/2017)
Ξέρουμε, όταν γράφουμε δημόσια κείμενα (εμείς οι άγνωστοι ερασιτέχνες του γραπτού λόγου) να παραθέτουμε γεγονότα με αποδείξεις και λεπτομέρειες με ακρίβεια και για να το κάνουμε αυτό ερευνούμε το θέμα που αναδεικνύουμε. Οπότε όταν γράφουμε π.χ. για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία, ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 600.000.000.000 δις δολλάρια και όχι 200 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ξέρουμε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της "Ελλήνων Συνέλευσις" κύριος Αρτέμης Σώρρας, δεν έχει συνεργάτες, αλλά αδέλφια σε αυτόν τον τεράστιο πόλεμο. Και δεν έχει στενά ή χαλαρά. Έχει αδέλφια.
Ξέρουμε ότι όταν γράφουμε κάτι πρέπει να είναι εμπεριστατωμένο, γιατί ακούσαμε πως η δημοσιογραφία είναι ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ και όχι κατινιές του τύπου "
Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν τότε ν' απομακρυνθούν από τον φορέα που, σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγείλει τότε, δεχόντουσαν ακόμα κι απειλές κατά της ζωής τους.". Θα γράψουμε κάτι τέτοιο, αν έχουμε την ίδια την καταγγελία να δημοσιεύσουμε ως υποστήριξη της δήλωσής μας.

Κύριε Μακρογαμβράκη, θα σας προτείνουμε να θυμηθείτε τι ακριβώς είναι η δημοσιογραφία την οποία επιλέξατε ως επάγγελμα και θα χαρούμε τα μάλα να διαβάσουμε κάποιο άρθρο σας το οποίο να αποτυπώνει την ΑΛΗΘΕΙΑ.


Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια