ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Δήμος Αθηναίων: Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών

 


Σε άρθρο που βρήκαμε στο διαδίκτυο, αναγνώσαμε για την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων από τον δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη, σε σχέση με την αντιμετώπιση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Σε συνεργασία με τη διεθνή "Συμμαχία Ανθεκτικότητας έναντι της Ακραίας Ζέστης" (Extreme Heat Resilience Alliance - EHRA), ανακοίνωσε ότι έχουν δρομολογηθεί έργα και πρωτοβουλίες, όπως η
ενεργειακή θωράκιση σχολείων, δημοτικών κτιρίων, δεντροφυτεύσεις, δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου, Λυκαβηττού κ.α.
Σημειώνεται επίσης ότι ανακοινώθηκε ο ορισμός της πρώτης επικεφαλής
Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης του δήμου Αθηναίων, η κα Ελένη Μυριβήλη, η οποία με τη σειρά της δήλωσε ότι «θα συντονιστεί με την διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας του Δήμου Αθηναίων για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, με στόχο την προστασία των ευάλωτων ανθρώπων από την αύξηση της θερμοκρασίας και γενικά την θωράκιση της πόλης απέναντι στην ζέστη. Θα οργανώσει επίσης μια «ομάδα κρούσης» από εταίρους πέραν του Δήμου ώστε γρήγορα και συστηματικά να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί η πόλη στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται».
Ένα από τα θέματα που προκύπτουν καθώς η δήλωση της κας Μυριβήλη συνέχισε λέγοντας ότι
ότι «συζητάμε για την Κλιματική Αλλαγή και την υπερθέρμανση εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν έχουμε συζητήσει σχεδόν καθόλου για την ακραία ζέστη".

Αν αποδεικνύει κάτι η δήλωσή της αυτή, είναι ότι η γενική πολιτική είναι η συζήτηση και η πραγματοποίηση των όποιων έργων και πρωτοβουλιών παίρνει χρόνια και συνήθως όχι λόγω σοβαρών κολλημάτων για καθυστέρηση.

Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο ότι ενώ ο προγραμματισμός του δημάρχου Αθηναίων
που είναι τα προαναφερθέντα έργα, όταν είχε στα χέρια του την αξιοποίηση του πιλοτικού έργου του "Μεγάλου Περιπάτου" βοήθησε ιδιαίτερα στην αύξηση της θερμοκρασίας με τα μεταλλικά παγκάκια και ζαρντινιέρες εν μέσω του περσινού καλοκαιριού, ενώ υποτίθεται ότι συζητιέται χρόνια το θέμα της αύξησης θερμοκρασίας. Δείχνει "ας πούμε" ένα δήθεν ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη διαβίωση των πολιτών μέσα σε αυτό και μάλιστα όσο υποτίθεται ότι συνεργάζεται με διεθνή "συμμαχία". 

Δε σταματά εκεί το ψεύδος όμως, όταν τολμά και αναφέρει σε προγραμματισμό ενεργειακή θωράκιση σχολείων και δημοτικών κτιρίων την ώρα που πολλά από αυτά είναι ετοιμόρροπα και δεν πάνε πολλά χρόνια από το περιστατικό που πατέρας πήγε σε δημοτικό συμβούλιο με τα μπάζα που έπεσαν μέσα σε τάξη με παιδιά στο χώρο. Δεν γίνονται καν βασικές ανακαινίσεις και τα περισσότερα σχολεία ιδίως μέσα στο κέντρο της Αθήνας, είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση από τότε που οι γονείς τους πηγαίναν στα ίδια σχολεία.
Όσο δε για τη δεντροφύτευση, να τον συγχαρούμε για την "πρωτοβουλία" και τολμάμε να πούμε και καινοτομία και του προτείνουμε να ενημερώσει και άλλα κράτη για αυτή τη θαυμάσια πρόταση που κανείς λογικά δεν σκέφτηκε όσα χρόνια βράζει η Αθήνα το καλοκαίρι και εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Γενικά το πρόγραμμα του δημάρχου Αθηναίων, για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι τίποτα άλλο από όσα συζητάμε οι ενεργοί πολίτες μεταξύ μας, δεκαετίες ολόκληρες.
Είναι τουλάχιστον αστείο να διαβάζουμε ένα τέτοιο μελλοντικό πρόγραμμα, που ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα παραδοθεί και από πού θα χρηματοδοτηθεί.
Παρόλα αυτά, για όσο χρόνο του απομένει στη θεσμική του θέση, μένει να δούμε αν θα ξεκινήσει καν η υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών, καθώς "όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον".


Ο εθνικός πολιτικός φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις", με κατατεθειμένες τις προγραμματικές του δηλώσεις στον Άρειο Πάγο με αρ. πρ. 6199/4.9.2015 με δεσμευτικό χαρακτήρα και οικονομικές εγγυήσεις του Αρτέμη Σώρρα, έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα του οποίου η υλοποίηση θα ξεκινήσει την επόμενη κιόλας ημέρα από την έναρξη της διακυβέρνησης των Ελλήνων πολιτών με αυτόν.

Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα οι δεντροφυτεύσεις και η δημουργία πράσινου εντός των πόλεων και κωμοπόλεων είναι δεδομένες, καθώς είναι αυτονόητες.
Στην παράγραφο 10.0 των προγραμματικών δηλώσεων, μπορείτε να αναγνώσετε για τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της "Ελλήνων Πολιτείας", η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δίνει να γίνεται κατανοητό ότι το κύριο μέλημα της πολιτείας είναι οι ίδιοι οι πολίτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, την ανθρώπινη διαβίωση και το περιβάλλον του.

Η "Ελλήνων Συνέλευσις" ως εθνικός πολιτικός φορέας, αλλά και ανθρωποκεντρικός οργανισμός, τιμά τον άνθρωπο και τη δημιουργία, σεβόμενη πάντα το περιβάλλον στο οποίο προγραμματίζεται να ζήσουμε και δεν διαπραγματεύεται με τίποτα που να μη γίνεται αποκλειστικά και με ισότητα για όλους τους πολίτες. Οπότε και η αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών είναι σίγουρα μέλημά της, ανάμεσα σε όλα τα άλλα που θα επαναφέρουν στην πολιτεία μας το μεγαλείο της ανθρώπινης υπόστασής μας σε ένα αξιακά δομημένο περιβάλλον.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ", ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ!

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια