ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ.

 


Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πληγώνει την υγεία.
Αυτή τη φορά στο κομμάτι της αποτοξίνωσης και της απεξάρτησης.

Πριν πιάσουμε το φλέγων ζήτημα του ΚΕΘΕΑ, ας ξεκινήσουμε με τις εξής πληροφορίες για κάποια από τα προγράμματα αποτοξίνωσης και απεξάρτησης.

ΙΑΝΟΣ : Κρατικό κέντρο αποτοξίνωσης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει από ένα έως και τέσσερα χρόνια ψυχολογικής στήριξης  αλλά και της σωματικής αποτοξίνωσης.
Από τις πρώτες 3 εβδομάδες του προγράμματος, την πρώτη παρέχουν στους εν δυνάμει πρώην χρήστες παυσίπονα ή υποκατάστατα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η στεγνή θεραπεία.
Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και στην επανένταξη, παρέχεται βοήθεια από ψυχιάτρους, συντονιστές και βοηθητικό προσωπικό.

ΙΘΑΚΗ : Η "Ιθάκη", είναι ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα στεγνής απεξάρτησης και αποτοξίνωσης. Το πρόγραμμα, έως και πέρισυ είχε διάρκεια ενός χρόνου. Έγινε αλλαγή στο διάστημα όπου ο ένας χρόνος, έγινε 9 μήνες. Παρέχεται σωματική και ψυχολογική βοήθεια. Η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. - όπως και άλλες - είναι επιδοτούμενες μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, έβγαζε αποτοξινωμένους και απεξαρτημένους σε ποσοστό 15 με 20%, στους οποίους παρείχε στήριξη 5 χρόνια για επανένταξη.
Λέγεται* πως έγινε η μείωση της διάρκειας του προγράμματος ώστε να μειωθούν τα έξοδα...

Detox : Όπως και ο Ιανός, φιλοξενείται στο ΨΝΘ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο παρέχει σωματική αποτοξίνωση και προετοιμασία για ένταξη σε θεραπευτική κοινότητα. Η διαμονή είναι σε εσωτερική δομή και η διάρκεια του είναι 15 με 20 μέρες, όπου από εκεί και πέρα παρέχεται στήριξη από τους συντονιστές του προγράμματος. Ακολουθεί το αγγλικό σύστημα αποτοξίνωσης και επανένταξης. 

ΚΕΘΕΑ : Το ΚΕΘΕΑ, επίσης ακολουθεί το αγγλικό σύστημα. Είναι ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα, στεγνής θεραπείας, το οποίο περιλαμβάνει 2 χρόνια στέγαση, σκληραγώγηση με στόχο την επανένταξη και έχει επιτυχία του μεγαλύτερου ποσοστού στην Ευρώπη με 15 % επιτυχία, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μέγιστο το 2%.


Όσον αφορά τα προγράμματα υποκατάστατων, η παροχή μεθαδόνης και άλλων υποκατάστατων στην Ευρώπη, είναι ημερησίως έως 10 mg για μια εβδομάδα έως 10 ημέρες, ενώ στην Ελλάδα εφ' όρου ζωής έως 30 mg ημερησίως.

Η διάθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φαίνεται να σχεδιάζει το κλείσιμο των στεγνών προγραμμάτων αποτοξίνωσης και απεξάρτησης και αυτό φαίνεται από την υπόθεση του ΚΕΘΕΑ.

Το θέμα κρατικοποίησης του ΚΕΘΕΑ, βγήκε στην επιφάνεια την 1η Οκτωβρίου 2019, όπου σε μια νύχτα, η κυβέρνηση πέρασε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κατάργησε τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των αυτοδιοίκητων θεραπευτικών κοινοτήτων.



Με ΠΝΠ λοιπόν και πλήρως αντισυνταγματικά, επενέβη στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας, ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου.

Παραθέτω το δελτίο τύπου του ΚΕΘΕΑ που εξέδωσε την 1.10.2019 :

"Εν μια νυκτί, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος επί 37 χρόνια βρίσκεται στον πυρήνα της υποδειγματικής λειτουργίας του. Αντισυνταγματικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,  επεμβαίνει στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που υπηρετεί έναν πολύ ευαίσθητο κοινωνικό χώρο. Η Πράξη υπονομεύει πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ, αφού συγχρόνως καταργεί την αποστολή του, τον σκοπό του και τη δυνατότητά του για ίδρυση νέων μονάδων!

Η «εκσυγχρονιστική» παρέμβαση της κυβέρνησης αποσκοπεί στην αντικατάσταση του αιρετού και άμισθου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ με ένα συμβούλιο έμμισθων διορισμένων ημετέρων.

Αποβλέπει στη δημιουργία ενός γραφειοκρατικού οργανισμού, η λειτουργία του οποίου θα διαταράσσεται  με κάθε κυβερνητική αλλαγή και ο οποίος θα είναι ευάλωτος σε πάσης φύσεως πολιτικές παρεμβάσεις.

Με αυταρχισμό καταλύει ένα καινοτόμο για την Ελλάδα  και δοκιμασμένο στην πράξη οργανωτικό και διοικητικό σχήμα που δίνει φωνή και δικαίωμα αυθεντικής έκφρασης  σε όλους όσους αφορά η υπόθεση της απεξάρτησης  και  κοινωνικής επανένταξης:  στους συμμετέχοντες στα θεραπευτικά προγράμματα, στους γονείς τους, στους εργαζόμενους και στους εθελοντές.

Αυτοί είναι που αποτελούν τη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ η οποία εκλέγει τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, θέσεις στις οποίες μέχρι σήμερα έχουν υπηρετήσει  δεκάδες εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας από όλο το πολιτικό φάσμα και διαφορετικά πεδία της δημόσιας ζωής.

Η επίκληση «της αποκατάστασης της χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης» από πλευράς της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον αστεία, γιατί είναι γνωστό σε όλον τον πολιτικό κόσμο και στην ελληνική κοινωνία ότι: Το ΚΕΘΕΑ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ποτέ δεν δημιούργησε «μαύρες τρύπες», δεν προέβη σε δανεισμό, δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλα. Είναι ο πρώτος δημόσιος ελληνικός οργανισμός στον τομέα της υγείας-κοινωνικής φροντίδας που καθιέρωσε από το 1995 τον κατ’ έτος δημόσιο απολογισμό. Ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές, διαθέτει διπλογραφικό σύστημα και εσωτερικό έλεγχο, ενώ η πολύ καλή του επίδοση στον τομέα αυτόν επιβεβαιώθηκε και από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επιπλέον, το ΚΕΘΕΑ υποβάλλει κατ’ έτος Σχέδιο Δράσης, Προϋπολογισμό και Απολογισμό στο Υπουργείο Υγείας, υπό την εποπτεία του οποίου τελεί.

Εντελώς αναίτια, με παντελή απουσία τεκμηρίωσης και χωρίς προειδοποίηση και διάλογο, η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα την ομαλή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ. Υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον και στρέφεται ενάντια σε μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες που μέσα από το ΚΕΘΕΑ βρίσκει τον δρόμο της επανένταξης στην ελληνική κοινωνία."

Ο οργανισμός του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος έχει ιδρυθεί το 1987, έχει αποδείξει τόσο την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, όσο και τον ηθικό του χαρακτήρα σε επίπεδο διοίκησης εκλεγμένης από τη γενική συνέλευση.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ωστόσο, φασιστικά "παραίτησε" την εκλεγμένη διοίκηση του και διόρισε διοικητικό συμβούλιο από το υπουργείο υγείας, με σκοπό στην ουσία την μείωση των εξόδων σε πληρωμές του πρώην εκλεγμένου Δ.Σ. "λόγω κρατικής επιδότησης από το Ευρωπαϊκό ταμείο". (Λες και το Ευρωπαϊκό ταμείο, δεν είναι ΚΑΙ δικά μας χρήματα...)

Οι αντιδράσεις κατά του δόλιου έργου της κυβέρνησης, αγγίζουν μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας. Μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση, αποδόθηκε από τον γνωστό σεφ κύριο Μαμαλάκη, ο οποίος ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.
Παραθέτω αυτούσια :

«Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει

Υπήρξα για μια 6 ετία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ.
Εκλεγμένος από την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης.

Μας παραιτήσαν ομαδικά αντικαθιστώντας μας με διορισμένο συμβούλιο από το υπουργείο υγείας. Το εκλεγμένο πρώην διοικητικό συμβούλιο αποτελείτο από διαπρεπείς επιστήμονες τόσο της ιατρικής της νομικής και ανθρώπους δραστήριους γύρω από την θεραπεία της εξάρτησης από ουσίες.
Επίσης η έννοια της απεξάρτησης είναι απόλυτα συνυφασμένη με το αυτοδιοίκητο.
Με κυρίαρχη την γενική συνέλευση.
Που αποτελείται από τους εργαζόμενους τους συλλόγους γονέων και φίλων του ΚΕΘΕΑ.
Τα απεξαρτημένα μέλη που είναι στην φάση της επανένταξης, τα παλαιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων
Δηλαδή μια πολυφωνική συνέλευση.

Τώρα έρχεται η δεύτερη φάση αποδυνάμωσης του οργανισμού που σιγά σιγά θα το αποδυναμώσει εντελώς μέχρι την απορρόφησή του πιθανόν από τον ΟΚΑΝΑ.
Η βασική αρχή του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση είναι η στεγνή θεραπεία.
Κανένα υποκατάστατο, κανένα ψυχοφάρμακο.
Αντίθετα από τον ΟΚΑΝΑ που απλά δίνει υποκατάστατο της βασικής ναρκωτικής ουσίας.

Πιθανώς, ο κύριος υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός να είχαν κάποια λάθος πληροφόρηση και κάποιοι να πολιτικοποιήσαν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο.
Ίσως θα έπρεπε να έχουν μια πιο αντικειμενική γνώμη πιθανόν προσωπική για να καταλάβουν ότι όποια και αν είναι η πολιτική θέση ενός ανθρώπου δεν επηρεάζει την δουλειά του στην απεξάρτηση.

Πιθανόν τούτη η ανάρτηση να μου κοστίσει ίσως να μου έχει κοστίσει ήδη, αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου
Ό,τι με καίει το λέω δημοσίως».



Είναι σημαντικό να αναφέρω άλλη μια εγκληματική κίνηση της κυβέρνησης σχετικά με το πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ.
Το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", το 2019, έκανε δωρεά στο δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει ανακαίνιση του χώρου και του εξοπλισμού, του τμήματος ΙΑΝΟΣ, 10.000.000 ευρώ.
Η κυβέρνηση, στα πλαίσια της πανδημίας του ιού covid 19, επίταξε ουσιαστικά τον χώρο για τη νοσηλεία και αντιμετώπισή του.
Και εδώ γεννάτε το ερώτημα. Πόσοι τοξικομανείς που περίμεναν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΙΑΝΟΥ, πέθαναν στην αναμονή;



Ο εθνικός πολιτικός φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις", ο οποίος έχει κατατεθειμένες τις προγραμματικές του δηλώσεις από την 4η Σεπτεμβρίου 2015, δεσμεύεται ότι θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης, αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα.

Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων, τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
Θα ενισχυθούν οι εναλλακτικές θεραπείες σε ιδανικές εγκαταστάσεις.
Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Πολιτεία.

Η ένωση των Έλλην ανθρώπων απανταχού της Γαίας, είναι γεγονός.
Εσάς περιμένουμε αδέλφια. Όλα είναι έτοιμα.

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

*
Πολλές από τις πληροφορίες που παρέχονται, προέρχονται από μαρτυρίες πρώην τοξικομανή ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

ΠΗΓΗ, ΠΗΓΗ, ΠΗΓΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΣΩΠΙΔΟΥ 5 ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια