ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Δήμος Λαυρεωτικής : Βουρ στην πράσινη ανάπτυξη!

 

Είναι δεδομένο ότι ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, κύριος Δημήτρης Λουκάς, έχει πέσει με τα μούτρα στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τους σκοπούς της πράσινης ανάπτυξης.
Ήδη από τον Απρίλιο ενημερωθήκαμε για την «Αναβάθμιση πεζοδρομίων με βιοκλιματικά υλικά» συνολικού προϋπολογισμού 186.000€», την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων  (ΣΦΗΟ) Δήμου Λαυρεωτικής και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 για την έγκριση χρηματοδότησης 255.786,72 € για τον Δήμο Λαυρεωτικής - για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων κατόπιν ωρίμανσης των μελετών.

Τα βασικά ερωτήματα που θέσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, είναι :

Σε συνεργασία με ποια εταιρεία ενέργειας θα συνεργαστεί για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας φόρτισης των μπαταριών (εν προκειμένω των ηλεκτρικών ποδηλάτων);

Η εν λόγω εταιρεία, θα παράγει την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ώστε να είναι στα πλαίσια της πράσινης ευρωπαϊκής πολιτικής;

Εάν όντως προκύπτει από ανανεώσιμες πηγές και μεγάλο ποσοστό των πολιτών του δήμου στραφεί ως καθημερινό μέσο μεταφοράς στα ηλεκτρικά ποδήλατα, θα είναι σε θέση ο δήμος να καλύπτει τις πολιτειακές ανάγκες;

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι στις 19 Απριλίου του 2022, ο δήμος Λαυρεωτικής σε ανακοίνωσή του, τόνισε την ανάγκη της αποκομιδής ογκωδών και πρασίνου, όπως και για τον καθαρισμό οικοπέδων από ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, πετώντας ωστόσο το μπαλάκι στους δημότες και τη δική τους προσωπική ευθύνη.


Είναι γεγονός ότι ο δήμος μας κατέχει μεγάλη έκταση πρασίνου τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στους οικισμούς. Αποτελεί λοιπόν λογική σκέψη, καθώς σίγουρα προκύπτει τεράστιος όγκος κλαδιών, κλαδευτικών υπολειμμάτων και λοιπών ΒΙΟΔΑΣΠΩΜΕΝΩΝ και κομποστοποιήσημων υλικών, ο δήμος να επενδύσει σε δημοτικούς σπαστήρες και κομποστοποιητές, όπως επίσης και να παρέχει τη γνώση και την προτροπή της χρήσης οικιακού κομποστοποιητή για τα βιολογικά απορρίμματα των πολιτών. 

Είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, δεν έχει μεγάλο κόστος και σίγουρα ο Δήμος Λαυρεωτικής, έχει ανάγκη να επενδύσει στην εν λόγω πράσινη πολιτική η οποία μπορεί να αποδώσει πολλά περισσότερα ακόμη, όπως πηγή ενέργειας, θέρμανσης, αλλά και λιπάσματος που μπορεί να χρησιμοποιείται με αφθονία στη Λαυρεωτική γη. Και φυσικά δημιουργούνται και δεκάδες θέσεις εργασίας για τους πολίτες μας. 

Οι προγραμματικές δηλώσεις του εθνικού πολιτκού φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις" κατατεθειμένες στον Άρειο Πάγο με αρ. πρ. 6199/4.9.2015, παρουσιάζουν αρχικά από πού θα προκύψει η χρηματοδότηση για την υλοποίηση ανταποδοτικών έργων και αναλύουν εμπεριστατωμένα τη δόμηση της πολιτείας σε κάθε νευραλγικό της τομέα.

Στην εποχή που 1 κιλό ψωμί πωλείται με 2,20 ευρώ, ο δήμος θα πρέπει να χρηματοδοτείται και να εκτελεί για τις άμεσες ανάγκες του συνόλου των πολιτών και όχι το πιλοτικό σχέδιο που μπορεί να ωφελήσει ταυτόχρονα έως και 30 πολίτες. Αυτό, είναι πράσινη "αριστεία". Όχι πράσινη πολιτική.

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"



ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια