ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τα οφέλη του ασημόνερου για ζώα, πτηνά και για όλα τα κατοικίδια

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο μας για τα οφέλη του ασημόνερου στην υγεία των ανθρώπων.
Στο εν λόγω κείμενο, παραθέτουμε πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη του και στην υγεία των ζώων και των πτηνών, κατοικιδίων και μη. Αναφέρονται χαρακτηριστικά οι δοσολογίες, ανάλογα με τον σκοπό χρήσης του, σε διάφορα είδη.

Το ασημόνερο, είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες που μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας για ζώα, πτηνά και όλα τα κατοικίδια καθώς έχει πολλά οφέλη.

Εάν δε γνωρίζετε, το ασημόνερο, είναι συμπυκνωμένο νερό με σωματίδια ασημιού που προστίθενται σε αυτό.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι εκπληκτικό, είναι ότι λειτουργεί σε αρμονία με τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος και είναι αποτελεσματική ως αντιική, αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή θεραπεία που δεν καταστρέφει την ευαίσθητη ισορροπία του μικροβιώματος του εντέρου που είναι απαραίτητη για μια καλή ανοσοαπόκριση.

Αυτό το εκπληκτικό θεραπευτικό ψήγμα, το ασημόνερο, έχει παραδοθεί από τα πανάρχαια χρόνια μέσω γενεών σοφών θεραπευτών που μεταδίδουν τις γνώσεις τους για την εργασία με τη φυσική ιατρική για περισσότερα από 6.000 χρόνια, ως φυσικό και αποτελεσματικό αντιβιοτικό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα πλήθος διαφορετικών παθήσεων που κυμαίνονται από τη βοήθεια στη θεραπεία μιας λοίμωξης των δοντιών, εγκαυμάτων, δερματικών παθήσεων, λοιμώξεων του αυτιού, έως την καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών και είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικό για περίπου 650 διαφορετικούς οργανισμούς ασθενειών, ενώ είναι ουσιαστικά μη τοξικό σε σύγκριση με πολλές αλλοπαθητικές εναλλακτικές λύσεις.

Για να αντιληφθούμε τον τρόπο που λειτουργεί το ασημόνερο, ως μια πραγματικά απλή εξήγηση αρκεί να σκεφτούμε ότι πολλές ασθένειες ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα, όπου τα κύτταρα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο.

Το ασημόνερο, δρα ως μεταφορέας οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος. Όταν έρχεται σε επαφή με παθογόνα κύτταρα σε περιβάλλον χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο, απελευθερώνει το οξυγόνο που μεταφέρει και καταστρέφει το κυτταρικό τοίχωμα του παθογόνου.

Είναι τόσο δυνατό που πηγαίνει μερικά βήματα παραπέρα. Όχι μόνο αναστέλλει την αντιγραφή τόσο του RNA όσο και του DNA των παθογόνων κυττάρων, αλλά επίσης αποκόπτει την ικανότητα του παθογόνου κυττάρου να μεταβολίζεται. Ταυτόχρονα, δεν προκαλεί ζημιά σε υγιή κύτταρα ή βασικές μεταβολικές διεργασίες στο σώμα.
Σε αντίθεση με πολλά αλλοπαθητικά, αντιικά, αντιβιοτικά κλπ.

Το ασημόνερο, δεν καταστρέφει το μικροβίωμα στο πεπτικό σύστημα, ούτε κατά συνέπεια επηρεάζει τα μιτοχόνδρια που είναι θεμελιώδη για τη σωστή λειτουργία των οργάνων.

Συγκριτικά, μια μέση πορεία αλλοπαθητικών αντιβιοτικών μπορεί να καταστρέψει μικροβίωμα 17 ετών στο πεπτικό σύστημα, το οποίο είναι απαραίτητο για τις αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και η χρήση συνταγογραφούμενων αντιβιοτικών μπορούν να προκαλέσουν μια φλεγμονώδη αντίδραση σε άλλα σημεία του σώματος.
Το ασημόνερο μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με τα συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά, αλλά χωρίς την παρενέργεια της καταστροφής του μικροβιώματος.
Είναι μη τοξικό, επομένως δε θεωρείται από το σώμα ως τοξίνη και ως εκ τούτου επηρεάζει το λεμφικό σύστημα και είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.
Συνολικά, είναι από τα καλύτερα φυσικά φάρμακα που μπορείτε να έχετε διαθέσιμα για καθημερινή χρήση ή στο κιτ πρώτων βοηθειών σας.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιδίων, έχουν δει εξαιρετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το ασημόνερο ως αποτελεσματική θεραπεία για μια σειρά κοινών καταστάσεων που υποφέρουν τα κατοικίδια. Δεν είναι καθόλου τοξικό όπως άλλες χημικές ουσίες που βρίσκονται σε θεραπείες κατοικίδιων, αλλά και όπως τα περισσότερα βαρέα και μαλακά μέταλλα σταοποία εκτίθενται καθημερινά τα κατοικίδια ζώα.

Το ασημόνερο, έχει πολύ λίγη οσμή, χωρίς χημικές ουσίες, επομένως είναι εξαιρετικό για εκείνα τα κατοικίδια ζώα που είναι άρρωστα ή έχουν τοξική υπερφόρτωση. Δεν έχει καθόλου παρενέργειες και το πιο σημαντικό είναι ότι δε σκοτώνει το μικροβίωμα στο έντερο, το οποίο είναι θεμελιώδες για την παραγωγή ανοσοαπόκρισης και το οποίο καταστρέφουν τα φυσιολογικά αντιβιοτικά.

Το ασημόνερο, είναι επίσης εξαιρετικό για χρήση σε ιδιότροπα ζώα, όλα τα είδη πτηνών και όλα τα κατοικίδια, ειδικά καθώς έχει πολύ λίγη γεύση, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική από του στόματος θεραπεία.

Το ασημόνερο, είναι πολύ αποτελεσματικό σε ζώα, πτηνά, πουλερικά και κατοικίδια όλων των ηλικιών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία σε δερματικές λοιμώξεις, δερματικές παθήσεις, προσβολές από ψύλλους, οφθαλμικές λοιμώξεις, μολύνσεις αυτιών, στομαχικές λοιμώξεις, εμετός, διάρροια, ακάρεα αυτιών, περικοπές, εγκαύματα, τροφική δηλητηρίαση, εσωτερικές λοιμώξεις, επούλωση τραυμάτων (συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών), ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Λειτουργεί καταπληκτικά ως φυσικό απολυμαντικό, περιλαμβάνοντας τα κρεβάτια και τους χώρους φιλοξενίας τους.

Η πιο κοινή λειτουργία του είναι ως αντιβιοτικό, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ως αντιική, αντι-μικροβιακή θεραπεία για χιλιάδες ασθένειες, αλλά χρησιμοποιείται και ως αντιφλεγμονώδες για ανακούφιση από τον πόνο και το πρήξιμο, τη θεραπεία καρκίνων όπως του δέρματος, τη λευχαιμία, την ουρολοίμωξη, τα κονδυλώματα, την ηπατίτιδα, ασθένειες που μεταδίδονται από κρότωνες HIV, αναπνευστικές λοιμώξεις, περιοδοντικές νόσους, μυκητιασικές λοιμώξεις.

Καθώς κάθε ζώο, πτηνό, αλλά και οποιοδήποτε κατοικίδιο είναι ξεχωριστό και κανένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλα η δοσολογία της χρήσης του ασημόνερου, θα εξαρτηθεί και από την πάθηση που θέλετε να θεραπεύσετε.
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ασημόνερο για τη θεραπεία πιο οξειών καταστάσεων, επεξεργαστείτε μια πιο επιθετική δόση και λόγω του ότι το ασημόνερο είναι μη τοξικό, μια υψηλή δόση στην αρχή μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επούλωσης.

Μια απλή προσέγγιση είναι να σκεφτούμε το ασημόνερο από τις απόψεις, είτε ως συμπλήρωμα διατροφής, είτε για θεραπεία με αντιβιοτικά, είτε για θεραπεία για μια ασθένεια. Αυτό θα καθορίσει πόση ποσότητα θα προσέχετε να χορηγήσετε στο κατοικίδιό σας και το χρονικό πλαίσιο χρήσης. Για παράδειγμα η θεραπεία μιας σοβαρής ασθένειας, θα σήμαινε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε υψηλότερη δόση, πιο συχνά για μια ριπή χρόνου σε σύγκριση με τη δόση εάν τη χρησιμοποιείτε ως συμπλήρωμα μετάλλων που χορηγείται καθημερινά ή εβδομαδιαία.

Το ασημόνερο, μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά ή να χορηγηθεί από το στόμα. Μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το χορηγήσετε είναι μέσω ενός μπουκαλιού που έχει σταγονόμετρο ή ένα μπουκάλι ψεκασμού. Τα μπουκάλια σπρέι, το κάνουν πολύ πιο εύκολο στη χρήση εάν θεραπεύετε ψύλλους, ώστε να μπορείτε να ψεκάσετε το ασημόνερο κοντά και επάνω στο δέρμα, μετά αφήστε το να στεγνώσει φυσικά, το ίδιο μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε στο κρεβάτι του κατοικίδιου ζώου σας.

Όταν χρησιμοποιήτε το ασημόνερο για τη θεραπεία λοιμώξεων όπως των ματιών και των αυτιών είναι πολύ πιο εύκολο να το χορηγήσετε χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο. Για να το χορηγήσετε από το στόμα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στο μπολ του νερού του κατοικίδιου ζώου σας και να το αφήσετε να το πιει ή να το ρίξετε απευθείας στο στόμα του χρησιμοποιώντας το πλαστικό μέρος μιας σύριγγας.

Για τους ψύλλους για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να ψεκάζετε τη γάτα και τον σκύλο σας και το κρεβάτι τους δύο ή τρεις φορές την ημέρα για αρκετές ημέρες μέχρι να εξαφανιστούν οι ψύλλοι.

Για παθήσεις όπως οφθαλμικές μολύνσεις, χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο για να τοποθετήσετε μία ή δύο σταγόνες στο μάτι του κατοικίδιου ζώου σας, δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα μέχρι να εξαλείψετε τον ιό. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες ή λιγότερες δόσεις ανάλογα με τη σοβαρότητα της λοίμωξης και πόσο νωρίς κολλήσατε τον ιό μέχρι να δείτε ότι αρχίζει να εξαφανίζεται.

Ως από του στόματος θεραπεία και ανάλογα με την πάθηση, οι δοσολογίες μπορεί να κυμαίνονται από τρεις έως είκοσι σταγόνες, τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα για μικρά ζώα.

Για μεγαλόσωμα κατοικίδια, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε 2-4 κουταλιές της σούπας κάθε δόση. Ως γενικός οδηγός, η μέση γάτα 3 κιλών θα έχει ένα κουταλάκι του γλυκού ανά δόση, ενώ ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος θα έχει 4-6 κουταλάκια του γλυκού.

Τελικά θα πρέπει να αφήσετε το κατοικίδιο ζώο σας να είναι ο οδηγός σας, καθώς ορισμένα κατοικίδια και ιοί, αντιδρούν γρήγορα στις πρώτες θεραπείες που άλλα χρειάζονται περισσότερο. Εάν έχετε εντοπίσει ένα πρόβλημα νωρίς, θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα εντός 24 ωρών. Αν όχι, παίξτε με τη δόση και τον αριθμό των φορών την ημέρα που χορηγούνται/εφαρμόζονται και στη συνέχεια χαλαρώστε καθώς τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται. Για πιο οξέα προβλήματα όπως κονδυλώματα και δερματικές παθήσεις κλπ η δόση θα είναι υψηλότερη και ο αριθμός των φορών την ημέρα υψηλότερος για να σπάσει αυτά τα ισχυρότερα παθογόνα.

Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε πιο μακροπρόθεσμα, όπως ένα καθημερινό ή εβδομαδιαίο συμπλήρωμα μετάλλων, τότε η ποσότητα που δίνεται θα καθοριστεί από το μέγεθος του κατοικίδιου ζώου.

Η πρόληψη είναι η τέλεια θεραπεία, για αυτό χρησιμοποιείστε το ασημόνερο για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του κατοικιδίου σας και για την πρόληψη όλων των τύπων ιώσεων μολύνσεων και γρίπης, με αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή, αντί -  μυκητιακή δράση που αδρανοποιεί μικρόβια, βακτήρια, ιούς και μύκητες για εσωτερική και εξωτερική χρήση.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Για διατήρηση της υγείας, βάζουμε ασημόνερο στο πόσιμο νερό των σκύλων, επομένως είναι μια παρουσία όλη την ημέρα και προτείνονται τα ακόλουθα ποσά :

Οι μικρόσωμοι σκύλοι πρέπει να λαμβάνουν 10 ml καθημερινά.
Οι μεσαίου μεγέθους σκύλοι πρέπει να λαμβάνουν 15 ml καθημερινά.
Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι μπορούν να λαμβάνουν 20 ml ημερησίως.

Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει συμπτώματα μη σοβαρής ασθένειας, χρησιμοποιήστε το ακόλουθο περίγραμμα δόσης :

Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών πρέπει να λαμβάνουν 10 ml, δύο φορές την ημέρα.
Οι μεσαίου μεγέθους σκύλοι πρέπει να λαμβάνουν έως 30 ml, δύο φορές την ημέρα.
Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι μπορούν να λάβουν 40 έως 50 ml, δύο φορές την ημέρα.

Το τοπικό, χρησιμοποιείται για να καθαρίσει κοψίματα και πληγές και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε σπρέι ή σε κομπρέσα αρκετές φορές την ημέρα. Όσον αφορά τις σταγόνες, προτείνεται να τοποθετούνται σε αυτιά και μάτια τρεις φορές την ημέρα για έως και δέκα ημέρες με σταγονόμετρο.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ

Δεδομένου ότι το ασημόνερο είναι ασφαλές για χρήση στις γάτες, είναι εντάξει να τους δίνετε μια περιστασιακή όση από το στόμα (με μια από του στόματος σύριγγα) που μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη λοιμώξεων και ανεπιθύμητων αντιδράσεων. Δεδομένου ότι οι γάτες συνήθως αγαπούν τη γεύση τροφών με γεύση κρέατος ή ψαριού – όπως ο τόνος – μπορείτε είτε να τον αναμίξετε στο κανονικό τους φαγητό, είτε ακόμη και να ρίξετε μια ή δύο σταγόνες στη γλώσσα τους. Αυτό δε θα βλάψει καθόλου τη γάτα σας, καθώς το ασημόνερο θα περάσει αμέσως από το πεπτικό της σύστημα και η μέθοδος δεν απαιτεί καμία διαδικασία πέψης.
Δοσολογία : 1/8 έως ¼ του κουταλιού του γλυκού δύο φορές την ημέρα για 3-5 ημέρες μεταξύ των θεραπειών, είναι αρκετό για ήπιες περιπτώσεις και 1/4-1/2 κουταλάκι του γλυκού 3-5 φορές την ημέρα για πιο σοβαρές λοιμώξεις.
Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ασημόνερο για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, μπορείτε να αναμίξετε 1 κουταλιά της σούπας με ένα φλιτζάνι καθαρό πόσιμο νερό και να το δίνετε καθημερινά ή κάθε δεύτερη ημέρα.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ

Η πρόληψη των πολυάριθμων ασθενειών των πτηνών είναι το σημαντικότερο μέλημα στη διατήρηση των πτηνών. Κάθε νέο πουλί που προστίθεται στο κλουβί σας πρέπει να τίθεται σε καραντίνα πριν έρθει σε επαφή με άλλα πουλιά, προκειμένου να μην εξαπλωθεί νέα ασθένεια. Τα πουλιά μπορούν και φέρουν ασθένειες μολυσματικού τύπου και συχνά δεν παρουσιάζουν σημάδια ασθένειας.
Για του λάτρεις των πουλιών, το ασημόνερο μπορεί να είναι η απάντηση για αυτές τις πολλές ασθένειες και καταστάσεις υγείας που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν ή να θεραπευτούν, ανεξάρτητα από το τι έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν. Το ασημόνερο, μπορεί να δοθεί σε πτηνά εσωτερικά στο πόσιμο νερό τους, κατευθείαν στο ράμφος τους με σταγονόμετρο ή να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά σε πληγές, μολύνσεις ή τραυματισμούς.

Με τη χρήση ασημόνερου στα πουλιά η παρασιτική προσβολή, η γαλλική μούχλα, η επιπεφυκίτιδα, η αναπνοή, οι ανησυχίες για την αναπνοή και πολλές, πολλές άλλες ανησυχίες, μπορεί να αποδειχθούν θέματα του παρελθόντος.

Η χρήση του ασημόνερου για τη θεραπεία ασθενειών των πτηνών είναι ολοένα και πιο διαδεδομένη στους πτηνοτρόφους σε όλες τις ΗΠΑ.

Επειδή το ασημόνερο λειτουργεί ως φυσικό αντιμικροβιακό, δεν είναι φάρμακο και δεν παρεμβαίνει καθόλου με άλλα αλλοπαθητικά φάρμακα, ούτε επηρεάζει τη λειτουργία των οργάνων, δεν έχει τεκμηριωθεί καμία αρνητική παρενέργεια κατά τη μακροχρόνια χρήση ασημόνερου σε ανθρώπους, σκύλους, γάτες ή πουλιά.
Οι δόσεις, δεν είναι τόσο σημαντικές καθώς το ασημόνερο καταπνίγει το παθογόνο όταν μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του. Έτσι όσες περισσότερες φορές χορηγείται κατά τη διάρκεια μιας οξείας κατάστασης, τόσο πιο γρήγορα λειτουργεί για να σκοτώσει τα μικρόβια.

Πώς το χρησιμοποιείς :

Ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού ασημόνερο στο νερό των πουλιών σας, θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το πουλί να παραμένει υγιές. Η χρήση του στο νερό τους μπορεί επίσης να κρατήσει το νερό πιο καθαρό και φρέσκο.
Επίσης η χρήση ενός σπρέι ασημόνερου για να ψεκάζετε το πουλί, είναι άλλος ένας καλός τρόπος χορήγησης σε πτηνά κατοικίδιων ζώων κάθε είδους.

Το ασημόνερο, χρησιμοποιείται από πολλούς ιδιοκτήτες πτηνών για τη θεραπεία μιας σειράς παθήσεων, με υπέροχα αποτελέσματα.

Ο ψεκασμός με ασημόνερο βοηθά στη μείωση της πιθανότητας διασταυρούμενων μολύνσεων που βλέπετε να συμβαίνουν μεταξύ των πτηνών.

Για προβλήματα με τα μάτια, ψεκάστε ή μουσκέψτε ένα βαμβάκι και χρησιμοποιείστε το για να τα σκουπίσετε.
Εάν το πουλί έχει προδιάθεση για μολύνσεις των ματιών, ψεκάστε το πρόσωπο καθημερινά ως πρόληψη.

Ψεκάστε το πουλί καθημερινά με ασημόνερο για να το βοηθήσετε να απαλλαγεί από παράσιτα και άλλα θέματα.
Ψεκάστε ή ταμπονάρετε λίγο ασημόνερο απευθείας σε πληγές, κοψίματα ή εκδορές οποιουδήποτε είδους.
Συνιστάται 3 ή 4 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών και στη συνέχεια δύο φορές την ημέρα μέχρι να επουλωθεί.

Η αντιμικροβιακή δράση του ασημιού, θα επουλώσει τις πληγές γρήγορα, από μέσα προς τα έξω, καθώς και εξωτερικά να τις αποτρέψει από τη μόλυνση.
Προσθέστε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού ασημόνερο κατευθείαν στο νερό τους ως προληπτικό και βοηθητικό στην ενίσχυση της ανοσίας.

Χρησιμοποιείστε επίσης για να καθαρίσετε τα κλουβιά των πτηνών και να τα απολυμάνετε. Βοηθά επίσης στην εξάλειψη τυχόν οσμών.

Δοσολογία :

Γενική κακή υγεία : Χορηγείστε από το στόμα με σταγονόμετρο καθημερινά 1-5 σταγόνες, 3-5 φορές την ημέρα για έως και 2 εβδομάδες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ασθένειας. Οι δόσεις, μπορεί να προσαρμόζονται προς τα επάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με την κατάσταση.
Οφθαλμικές μολύνσεις ή ερεθισμοί : Χρησιμοποιήστε το για οποιαδήποτε μόλυνση ή απλώς για την ανακούφιση μικροερεθισμών των ματιών με ομίχλη ή με σταγονόμετρο στα μάτια του πουλιού. Ή εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα εμποτισμένο με ασημόνερο βαμβάκι και πιέστε απαλά στα μάτια.
Δερματικές παθήσεις : Ψεκάστε ασημόνερο στη μολυσμένη περιοχή 2-3 φορές την ημέρα για έως και 3 εβδομάδες, διασφαλίζοντας ότι όλα τα σημάδια της μόλυνσης έχουν καθαριστεί.
Λοίμωξη κόλπων : Χρησιμοποιήστε μια σύριγγα για να εκτοξεύετε απαλά ασημόνερο προς τα επάνω στα ανοίγματα των ρουθουνιών στον κόλπο μέχρι να εξαφανιστεί η μόλυνση.
Κοψίματα, γρατσουνιές, πληγές : Καθαρίστε καλά την περιοχή με το ασημόνερο. Στη συνέχεια ψεκάστε ή εφαρμόστε καθημερινά μέχρι να επουλωθεί πλήρως η πληγή.
Για μικρότερα πουλιά 1-5 σταγόνες από το στόμα την ημέρα για μια εβδομάδα ή περισσότερο κατά τη διάρκεια της απομόνωσης.
Μεγαλύτερα πτηνά (παπαγάλοι, Cockatoos κλπ) 2-3ml από το στόμα. Το ασημόνερο μπορεί να προστεθεί στο πόσιμο νερό σε αναλογία 1 κ.γ. προς ένα φλυτζάνι νερό, για όλα τα μεγέθη πτηνών.
Λοίμωξη από E. Coli : Αυτό το βακτήριο μπορεί να αναπαραχθεί γρήγορα στο πόσιμο νερό που έχει μολυνθεί από την πτώση τροφής από τα ράμφη των πτηνών καθώς πίνουν.
Αυτό το νερό μπορεί γρήγορα να γίνει ένα κοκτέιλ όπου αναπτύσσονται βακτήρια. Προσθέτοντας ασημόνερο στο πόσιμο νερό τους, το νερό παραμένει διαυγές ακόμα και μετά από 48 ώρες. Η συνιστώμενη ισχύς είναι περίπου 10ml ασημόνερο ανά 3lt νερό.

Συνιστώμενη δόση για συντήρηση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού, εάν χορηγείται από το στόμα :
Σπίνοι/καναρίνια : 1-2 σταγόνες ημερησίως, Parakeets : 2-4 σταγόνες ημερησίως,

Cockatiels :  4-6 σταγόνες ημερησίως, Περιστέρια : 6-8 σταγόνες ημερησίως,
Αμαζόνες/Γκρι και μεγάλα Macaw : 1 σταγονόμετρο ημερησίως

 

Στα ζώα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο δέρμα του ή σε επίδεσμο για κοψίματα και πληγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δακτυλίτιδα, κοψίματα, γρατσουνιές, ξεφλουδισμένο δέρμα… η λίστα είναι ατελείωτη!

Δόση συντήρησης αλόγων : 20ml ημερησίως
Αν υποφέρει από ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, 20ml 3 φορές την ημέρα για τις 3 πρώτες μέρες και στη συνέχεια επιστροφή στη δόση συντήρησης.

Πουλάρια και μοσχάρια : 15 ml δύο φορές την ημέρα για τις πρώτες ημέρες και έπειτα 15ml μια φορά την ημέρα έως να γίνει υγιές.

Επιμέλεια κειμένου : Αναστασία Ιακώβου


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Ε.ΣΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980036798

Email: esy.lavriou@gmail.com

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια